RKGSV – Stiphout Vooruit: 3-0

De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag bij RKGSV al op de penaltystip. Remy Hendrikx wist de strafschop van Jorn Dekkers met een knappe redding onschadelijk te maken waardoor de stand 0-0 bleef. Stiphout Vooruit had in de eerste 20 minuten het betere van het spel maar omdat de eindpass niet goed was leverde dat geen echt grote kansen op voor de Stiphoutenaren. RKGSV stelde zich steeds beter in op het spel van Stiphout en kwam er een paar keer goed en snel uit. Rico Hendrikx was dicht bij een treffer maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Vlak voor rust was het wel raak voor de Gerwenaren. Een scherp aangesneden vrije trap van de voet van Gijs Vorstenbosch werd door Sander de Waal binnengekopt, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld aan. Stiphout Vooruit op zoek naar de 1-1, de Gerwenaren die loerden op een foutje van de tegenstander. Uit een aantal opeenvolgende corners van Stiphout ontstonden enkele hachelijke situaties voor het doel van RKGSV maar op miraculeuze wijze hielden ze het doel schoon. Inmiddels was Joost van Kasteren bij RKGSV in de ploeg gekomen voor Niels de Haas. Door goed doorzetten van Joost kwam de bal via Tom van den Berk in bezit van Rico Hendrikx, Rico speelde zich tussen 2 verdedigers knap vrij en schoot de bal bekeken binnen, 2-0.Stiphout had nog een klein half uur om de schade te beperken maar hun spel werd steeds slordiger en onzorgvuldiger. Verder dan enkele corners kwamen ze dan ook niet meer. Met Menno Vos voor Rico Hendrikx en Jasper Schaap voor Bjorn Kreemers liet RKGSV in de eindfase nog wel van zich horen. Een vrije trap, punt 16 meter, werd door Gijs Vorstenbosch snoeihard binnengeschoten, 3-0. Niet veel later floot scheidsrechter Vissers voor het eindsignaal en bleven de 3 punten op de Polder.

3 November, 14:30 uur wacht voor RKGSV de uitwedstrijd tegen Woenselse Boys.