De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten.

Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.

Bron: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/63465/definitief-geen-knvb-regiocup-voor-volwassenen

 


Overig nieuws

Vantesstic EK poule

22-05-2021

Beste leden en voetbalvrienden, Het nichtje van...

Zomerstop & onderhoud velden

21-05-2021

TrainingenDe laatste trainingen van...

ALV donderdag 15 juli 20:30u

19-05-2021

De algemene leden vergadering zal dit...

Terras niet open - steun de lokale horeca

19-05-2021

Vanaf vandaag zijn er weer een...