Afgelopen week bereikte ons het trieste nieuws dat ons langste lid, erelid en een van de grondleggers van RKGSV is overleden. De club bestond ongeveer 14 dagen toen Jan in 1948 lid werd.

Hij speelde eerst bij de junioren. Rechtsbuiten, rechtsbinnen, vooraan, back, hij heeft overal gestaan en is zelfs een tijdje keeper geweest. Jan speelde al direct in competitieverband, meestal tegen juniorenteams uit Eindhoven, Breugel, Lieshout & Stiphout. Op zijn achttiende ging hij voetballen in het tweede elftal.

Jan vond de voetbalclub een echte gezellige vereniging, waar hij graag vertoefde. “Alles hing gelijk aan elkaar en we presteerde vrij aardig”, zo verwoorde hij in het jubileumboek van het 60 jarig bestaan van onze voetbalclub. In die tijd was café Jan van Roosmalen het clubhuis van RKGSV. Na het spelen van een wedstrijd kregen ze daar allemaal een stalen kom met koud water om zich te wassen, iets wat wij ons in deze tijd niet meer voor kunnen stellen.

Gerwen is in die tijd regelmatig kampioen geworden. Een keer speelde Jan met het eerste elftal tegen Groenewoud in Eindhoven om de titel. Hij zat als reserve op de bank, de linksbuiten viel uit en Jan viel in en maakte een doelpunt. “Het veld lag aan de rand van een mastenbos en ik zie onze voorzitter nog zitten”, zo vertelde Jan in het jubileumboek. “Hij zat tegen een mastenboom geleund wanhopig te bidden”.

Jan heeft tot zijn 62e bij de veteranen gevoetbald. Toen moest hij stoppen van de dokter, omdat het te zwaar was voor zijn knieën. Maar Jan is altijd voetbalfan gebleven. Samen met zijn vrouw Thea is hij nog heel lang naar PSV gaan kijken. Daarna volgden ze het voetbal op de televisie.

Jan bedankt voor je inzet voor RKGSV en we wensen de familie veel sterkte toe bij dit verlies.

Bestuur en leden RKGSV Gerwen.

janmaas

 

 


Overig nieuws

Veteranen 50 jarig jubileum

16-05-2022

De veteranenafdeling van onze...

Afscheidswedstrijd Jeroen Vermaas

16-05-2022

Vrijdagavond 3 juni om wordt er...

Uitnodiging sportevent 2022 AvE

12-05-2022

Amateurvoetbaleindhoven.nl...

Piekendag 22 mei

15-04-2022

De jaarlijkse piekendag vindt dit...