Het is Gerwen niet gelukt om ten kostte van vv Gestel de volgende ronde te bereiken in het bekertoernooi.

In een leuke aantrekkelijke en sportieve wedstrijd trok vv Gestel een 4-2 voorsprong over de streep.

In het begin was het even aftasten voor beide teams, op het kunstgras in Gestel ging de bal bij de thuisploeg wat sneller rond en Gerwen moest duidelijk wennen aan het wat snellere spel wat gespeeld kon worden.

Het leidde niet echt tot kansen voor de geel blauwe en het was dan ook verrassend dat ze na 15 minuten toch aan de leiding kwamen toen een vrije trap vanaf de zijkant van El Moussaoui door iedereen werd gemist en in de verre hoek binnenviel.

Gerwen verschoot hier niet van en kwam steeds beter in de wedstrijd, het kreeg via Janssen en vd Berk met enkele afstand schoten wat mogelijkheden, maar deze waren nog wat uit de richting. vv Gestel met veel technische spelers dachten toch wat te gemakkelijk over de tegenstander en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker 10 minuten voor rust, v Rooij zette voor, v Erp kopte de bal terug en Milosovic tikte de bal binnen, 1-1 ruststand.

Na de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en beide teams lieten met prima spel de weinige toeschouwers genieten, beide ploegen kregen kansen, Gestel via Koc en Danisik, Gerwen via v Erp en Simons.

Het was opnieuw een vrijetrap vanaf de zijkant die Gerwen op achterstand zette, weer stond het niet goed bij de voorzet en het was een koud kunstje voor Danisik binnen te koppen.

Gerwen wisselde en ging vol op de aanval spelen, aan vooral v Erp en de Loo hadden de verdedigers van Gestel hun handen vol, het was ook dit zelfde duo dat na 65 minuten de gelijkmaker voor hun rekening namen, de Loo passeerde 2 spelers en gaf de bal prima voor aan v Erp, deze jonge aanvaller bedacht zich geen moment en schoot de bal beheerst in de verre hoek binnen 2-2.

Hierna werd het spel wel wat minder aan beide kanten maar de inzet en beleving vergoedde veel, en ondanks de strijd aan beide kanten bleef het een uiterst sportieve wedstrijd mede door de uitmuntende scheidsrechter van Dinther die overal boven zat.

Het spel rolde op en neer en het was een mooie aanval via Koc en Danisek in de 75e minuut die prachtig werd afgerond door Bounaj en vv Gestel weer op voorsprong bracht met 3-2.

Gerwen gooide v Malten nog in de spits erbij en kreeg nog 2 vrije trappen tegen de 16 meter, maar beide pogingen strande in schoonheid, toen v Erp met een hoofdwond en Jansen met een knieblessure het veld moesten verlaten en Gerwen uitgewisseld was het ook gedaan met de dadendrang en speelde vv Gestel de laatste minuten rustig uit en bracht het via El Moussaoui de eindstand op 4-2. Hiermee kwam een leuke en spannende wedstrijd ten einde die vv Gestel in de volgende rond bracht.