De eerste zege van dit seizoen is een feit, Gerwen won met ruime cijfers van MVC, maar anders dan de uitslag deed vermoeden gaf MVC prima partij en was het aan absolute uitblinker keeper vd Gevel te danken dat de mannen uit de Mortel niet tot scoren kwamen. Werkelijk alles hield vd Gevel tegen en daarmee voor de 2x maal dit seizoen de nul.

Zonder de gebroeders Jansen en v Malten moest trainer Pierre v d Eeden zijn team op diverse plekken aanpassen waardoor het begin veel aftasten was aan beide zijde. Gerwen wilde wel voetballen, MVC hanteerde voornamelijk de lange bal.

Het was een beetje verrassend dat Gerwen na 15 minuten aan de leiding kwam, toen Milosovic en bal terug speelde op Simons en deze van 30 meter beheerst de bal in het doel deponeerde en de 0-1 aantekende.

MVC schrok daar niet van en trok vooral via aanvoerder Figee en de snelle v Mierlo brutaal ten aanval. Vooral aan v Mierlo had Vorstenbosch zijn handen vol in de eerste helft. Met een paar prima dribbels had v Mierlo de gelijkmaker op zijn schoen, eerst schoot hij de bal op de paal en enkele minuten later moest vd Gevel redding brengen in een 1:1 situatie.

Terwijl de weinige supporters op de gelijkmaker zaten te wachten sloegen de groenwitten uit Gerwen 2 x genadeloos toe. In de 20e minuut was daar een prachtige aanval via Simons en de Loo die Milosovic prima binnen schoot bij de 1e paal. Vijf minuten later verspeelde Brouwers de bal aan de Loo en zijn voorzet werd keurig via de grond door Kreemers in het doel gewerkt. Ineens stond het 0-3 terwijl Gerwen aan de bal slordig speelde maar uiterst effectief met zijn kansen omging.

Het sierde MVC dat ze niet bij de pakken neer gingen zitten en met felle inzet de stand een dragelijker aanzien wilde geven. Ze kregen daar door onnodig balverlies van vd Berk en Vorstenbosch ook 2 mogelijkheden voor, maar oog in oog met vd Gevel faalde v Mierlo en Adriaans, zodat de ruststand op 0-3 bleef staan.

Na rust speelde Gerwen wat beter en kreeg meer controle over de wedstrijd. De wedstrijd werd eigenlijk in 58e minuut beslist, toen opnieuw de Loo de snelle v Erp wegstuurde en deze uiterst beheerst en kalm voor keeper Spoormakers de bal over de doellijn liet rollen. MVC liet de moed niet zakken, maar het zat deze zondag totaal niet mee. Opnieuw v Mierlo en Schakenraad kregen de kans om een doelpunt te maken, echter moeten ze moedeloos zijn geworden van vd gevel die werkelijk alles tegenhield.

Gerwen wisselde nog volop en alle spelers kregen van vd Eeden deze zondag speeltijd, hiervan maakte Mike vd Berk dankbaar gebruik van toen hij in de 80e minuut de 0-5 eindstand op het bord schoot na een prima actie op links en dito schot in de verre hoek.

Eindelijk had na 3 gelijke spelen Gerwen zijn eerste overwinning te pakken, dat het in een matige maar uiterst effectieve wedstrijd gebeurde, daar maalde na afloop niemand meer over.

 


Overig nieuws

LET OP: Komende tweede thuiswedstrijden 14u

29-11-2022

De aanvangstijden van de komende...

Gerwen en de Braak delen de punten na een geweldig

28-11-2022

Het was deze zondag genieten voor de...

Prinses Amici en Prins Jogadero

21-11-2022

Ons mooie clubje is dit jaar...

Gerwen pakt overwinning na uitmuntende 2e helft

21-11-2022

Op een druilerig en nat sportpark heeft...

75 JAAR RKGSV | JUBILEUMSEIZOEN | 1948 - 2023
Toggle Bar