Ondanks het zonnetje en de prima weersomstandigheden bakte het thuisspelend ASV en RKGSV niet veel van deze zondag. Voetballend hadden beide wel last van het slecht bespeelbare veld, maar ook qua beleving zat er weinig in deze wedstrijd.

Vanaf de aftrap nam Gerwen wel het initiatief en probeerde wel te voetballen, echter sprongen de ballen van hot naar her vanwege de vele pollen op het veld. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en kansen deden zich amper voor, op die ene na in de 7e minuut, toen Daan van Erp werd weggestoken door Romano ter Linden. Echter vrij voor keeper Martijn Verbakel kreeg hij de bal niet in het doel. Vanaf dat moment werd het steeds slordiger aan beide kanten en het niveau zakte naar een bedenkelijk peil.

Op dat moment was het maar goed dat er een lekker zonnetje scheen voor de toeschouwers, want dan konden ze nog ergens van genieten. Op het veld was het een stuk minder en iedereen was blij dat de rust aanbrak.

Trainers vd Brink en vd Eeden hadden in de rust ingegrepen en geprobeerd om hun ploeg tot wat meer dadendrang aan te sporen. Bij ASV ging dat in eerste instantie goed, want binnen 10 minuten na rust, stonden achtereenvolgens Kersjes, v Geel en Bosveld vrij voor keeper vd Gevel. Twee maal redde van de Gevel die de laatste weken uitstekend in vorm is, en de 3e maal schoot Bosveld te wild over. Blijkbaar schrok Gerwen hier toch een beetje van, want vanaf de 60e minuut namen ze eindelijk het initiatief en gingen ze eindelijk voetballen. Het leidde tot een vrije kans voor Daan de Loo, echter werd de bal nog op de lijn gepareerd door verdediger Vermeulen. De grootste kans was toch voor Romano ter Linden die na een van de weinige goede aanvallen de bal 5 minuten voor tijd in het doel had kunnen schieten. Zijn schot vrij voor keeper Verbakel ging echter over het doel schoot in plaats van erin. Hiermee eindigde een zeer matige wedstrijd terecht in een puntendeling waarbij beide teams niets opschoten, ASV mistte de aansluiting met de middenmoot en Gerwen met de koplopers.

 


Overig nieuws

LET OP: Komende tweede thuiswedstrijden 14u

29-11-2022

De aanvangstijden van de komende...

Gerwen en de Braak delen de punten na een geweldig

28-11-2022

Het was deze zondag genieten voor de...

Prinses Amici en Prins Jogadero

21-11-2022

Ons mooie clubje is dit jaar...

Gerwen pakt overwinning na uitmuntende 2e helft

21-11-2022

Op een druilerig en nat sportpark heeft...

75 JAAR RKGSV | JUBILEUMSEIZOEN | 1948 - 2023
Toggle Bar