Op een druilerig en nat sportpark heeft Gerwen deze zondag zijn 3e overwinning behaald. Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat de uitslag zo fors zou uitvallen, want in de 1e helft kreeg Gerwen amper kansen terwijl het wel constant balbezit had. Dat was in de 2e helft wel anders, toen de groenwitten een tandje hoger speelde en de blauw witten uit Liessel totaal werden overlopen.

Het begon al meteen goed voor Gerwen, direct na de aftrap namen ze het initiatief en na 4 minuten was het al raak. Mike vd Berk speelde zich op links vrij en zijn voorzet werd door Coen Jansen prima neergelegd in de 16 waarna het voor Romano ter Linden een koud kunstje was om 1-0 aan te tekenen. De, ondanks het trieste weer, vele opgekomen toeschouwers gingen er eens goed voor staan. Zou dit dan een mooie en duidelijke overwinning gaan worden?

Gerwen bleef het initiatief houden en via de flanken kwamen ze steeds goed door. Echter de eindpass en goed verdedigen van Vedder en v Lier belette Gerwen tot een hogere score. Het tempo viel na een minuut of 20 wel weg en dat was voor Liessel het sein om ook af en toe eens een aanval te plaatsen en warempel na 23 minuten kwamen de blauw witten verrassend op gelijke hoogte toen knullig balverlies van Gerwen, Lentjes vrij baan kreeg op de rechterflank en zijn voorzet beheerst werd binnen geschoten door Niels Berkers en zodoende de ruststand op 1-1 bracht.

In de rust pleegde Gerwen een wissel met Ruud Jansen voor Pim Simons en dat bracht Gerwen geen windeieren. Vanaf de aftrap namen ze Liessel in de houdgreep en lieten niet meer los. Het tempo ging een stuk omhoog en de mannen uit Liessel konden het niet meer bij benen. Direct na rust kwam Gerwen weer op voorsprong toen een afgeketste bal voor de voeten van Ruud Jansen kwam en deze bedacht zich geen moment en schoot via v Lier onhoudbaar binnen. Gerwen pakte meteen door en combineerde naar hartenlust, het leek of deze voorsprong ze vleugels gaf, want via alle kanten werd Liessel overlopen. In eerste instantie konden ze de schade nog beperkt houden door wat overtredingen en corners weg te geven, maar het was wachten op meer goals. Die kwamen er ook, in de 57e minuut werd een corner van Daan de Loo hard binnen gekopt door Richard v Malten en toen 6 minuten later een voorzet van Mike v d Berk door Bjorn Kreemers achter zijn stand been werd binnen getikt was de wedstrijd gelopen.

Trainer vd Eeden wisselde volop. Normaal gesproken gaat dit ten kostte van het spel, maar deze middag had er iedereen blijkbaar zin in. Het tempo bleef hoog en de ene na de andere combinatie werd uitgespeeld. Dit leverde Gerwen nog 2 prima doelpunten op, in de 78e minuut snelde Daan v Erp langs zijn tegenstander en zijn lage voorzet werd door Milos Milosevic ook achter zijn stand been binnen gewerkt. Ook het laatste doelpunt in de 82e minuut was van Milos Milosevic toen hij bij een uiterste poging om de bal binnen te houden door Mike v d Berk op de juiste plaatst stond en het boogballetje makkelijk kon binnen koppen en daarmee de eindstand op 6-1 bracht. Een uiterst verdiende overwinning met een goed spelend Gerwen in de 2e helft. Niet onvermeld mag blijven dat ondanks de overmacht van Gerwen de ploeg van Liessel trainer Ralf van den Heuvel uiterst sportief bleef voetballen en zich gedroeg als een waardig verliezer. Al met al een prima overwinning voor Gerwen, wat hopelijk vertrouwen geeft voor de 3 komende wedstrijden als ze moeten aantreden tegen de top 3.