Het was deze zondag genieten voor de supporters die de moeite hadden genomen om naar het Helmond Sport stadion te komen om de wedstrijd de Braak – RKGSV te aanschouwen. Vanaf minuut 1 tot en met de blessuretijd boeide deze wedstrijd, beide teams speelde op het randje en met de intentie om te winnen. Scheidsrechter Pennings was de absolute uitblinker, hij liet toe dat beide teams konden voetballen zonder over de schreef te gaan.

Vanaf de aftrap nam Gerwen meteen het initiatief en probeerde een vroege voorsprong te creëren. Van Malten was daar in de 3e minuut al heel dichtbij, zijn kopbal uit een corner werd door Hendriks van de lijn gehaald. Vijf minuten later was het weer v Malten die wederom uit een corner net over kopte. Heel langzaam kwam de Braak onder de druk uit van Gerwen en vooral via de bedrijvige Bras aan de linkerkant kon het gevaarlijk worden. Rechtsback Maas van Gerwen had deze zondag zijn handen vol aan Bras, een speler met veel potentie die makkelijk een paar klasse hoger kan spelen. Vele duels werden uitgevochten op het middenveld en het was prachtig om te zien met welke passie beide teams speelde. De Braak was vooral gevaarlijk via 3 corners van Bras, waarbij Abdessalami uit de 2e had kunnen scoren, maar zijn kopbal ging rakelings over. De beste kansen kwamen voor beide teams net voor rust. Het was eerst v Erp voor Gerwen die vrij op doelman vd Linden kon aflopen maar de bal iets te ver van zijn schoen liet rollen. Aan de andere kant moest keeper vd Gevel zich in de 45e minuut geheel strekken om een vrije trap van Bras uit de kruising te rammelen, rust 0-0.

Na de thee gingen beide teams vrolijk door met aanvallen en werd de Braak ietsjes sterker. In de 58e minuut schoot opnieuw Bras op de lat en de terug komende bal werd naast gekopt door Abdessalami alhoewel dat moeilijker was dan erin. Gerwen kwam in die fase even flink onder druk te staan en vd Gevel had zijn handen vol om zijn doel schoon te houden, opnieuw Bras schoot in 65e minuut snoeihard op de paal en heel Helmond schreeuwde het uit toen Hendriks iets later neerging in de 16. Echter scheidsrechter Pennings stond erboven op en liet door voetballen. Daar waar kon zocht Gerwen de aanval en schoten van Janssen en v Erp mistte het doel, tot de 75e minuut. Toen een prima aanval via ter Linden en Maas door laatst genoemde perfect werd voor gegooid en Coen Jansen de bal uiterst precies langs vd Linden in het hoekje kopte, 0-1 voor Gerwen. In die fase misschien net iets teveel, maar daar maalde niemand om in Gerwense kamp. Trainer Patrick v Hout gooide er meteen een extra aanvaller bij en de Braak viel met man en macht aan om de gelijkmaker te forceren. Hierbij lieten ze behoorlijk wat ruimte vrij en Gerwen had daar in de 83e minuut van moeten profiteren toen 3 aanvallers tegen 1 Helmondse verdediger op het doel konden aflopen. Maar heel knullig leverde v Erp de bal in bij Hendriks, daar waar eigenlijk de beslissing had moeten vallen. Twee minuten later kwam de Braak toch nog gelijk met de groenwitten. Een voorzet van Butala werd met een uiterste krachtinspanning binnen gehouden door Bras en zijn harde voorzet verdween via het lijf ban Abdessalami in het doel en bracht de eindstand van deze enerverende en uitermate boeiende wedstrijd op 1-1. Daar konden beide trainers best mee leven alhoewel v Hout wat somberder keek dan vd Eeden, want het zat de Braak in bepaalde fases niet echt mee. Maar van de andere kant had Gerwen het net voor tijd ook in het slot moeten gooien.

 


Overig nieuws

Pascal Manders clubmens van het jaar bij RKGSV

09-01-2023

Tijdens de drukbezochte...

RKGSV en Pierre van den Eeden verlengen met nog ee

09-01-2023

Na een korte evaluatie zijn...

Oefenwedstrijden 10 & 17 januari

06-01-2023

Ons eerste elftal speelt tijdens...

Herinnering Nieuwjaarsreceptie

06-01-2023

Morgen (zaterdag 7 januari) vindt voor...

75 JAAR RKGSV | JUBILEUMSEIZOEN | 1948 - 2023
Toggle Bar