Heel veel geeft Gerwen dit seizoen nog niet weg, met slechts 9 doelpunten tegen in 11 wedstrijden, geeft wel aan dat het een sterke defensie heeft. En ook deze zondag viel er voor Brandevoort weinig eer te behalen tegen de verdedigers van Gerwen, slechts 2 kansen stonden de groenwitters toe en deze werden beide onschadelijk gemaakt door keeper van de Gevel, aangezien Gerwen zelf wel het net wist te vinden, ging de overwinning ook terecht mee naar huis.

Het begin was voor beide teams wat afwachtend, op een nieuw en uitstekend kunstgrasveld ging de bal aan beide kant goed rond met nog weinig diepte in het spel. Het was Gerwen dat na 10 minuten op rechts het eerste doorbrak. v Rooi kreeg een uitstekende diepte bal van Maas aangespeeld en kon vrij doorlopen, zijn voorzet was echter te slap en een prooi voor keeper v d Meulenhof. Brandevoort schrok wakker en trok zelf ook ten aanval, een voorzet van Peeters kon door vd Gevel tot corner worden verwerkt en in een tijdsbestek van enkele minuten werden dat er vier. Echter wisten de mannen van trainer Foederer daar geen enkele winst uit te behalen, want ze werden behoorlijk slordig en te hoog genomen. Het was Gerwen dat wat gemakkelijker de bal liet rond gaan en met een paar steekballen gevaar wist te stichten. Doelman v d Meulenhof stond steeds op de goede plek, maar moest in 36e minuut alsnog capituleren toen een prachtige aanval op rechts via wederom van Rooi en Maas bij spits v Erp terecht kwam en die bedacht zich geen moment en schoot de bal snoeihard onder vd Meulenhof in de korte hoek binnen. 0-1 voorsprong met rust en eigenlijk nog niet in gevaar geweest.

Na de thee ontspon zich een spannende wedstrijd. Brandevoort ging onder leiding van de prima spelende de Jongh op zoek naar mogelijkheden en de gelijkmaker, maar wat ze ook probeerde, iedere keer zat daar een verdediger van Gerwen tussen en alle hoge ballen waren een prooi voor v Malten en vd Berk. Brandevoort nam steeds meer risico’s en gooide al vrij snel de boel open. Het is dat er te weinig overzicht was bij enkele kansen, want bijna iedere diepe bal was wel een mogelijkheid. Zowel v Erp als vd Berk kregen zoveel ruimte en mogelijkheden, maar faalde in de precisie voor het doel En daar waar je de wedstrijd niet op slot gooit krijgt de tegenstander altijd wel een mogelijkheid tot scoren. Die kwam er 10 minuten voor tijd toen v d Gevel liet zien waarom hij zowat de minst gepasseerde keeper van het amateurvoetbal is, eerst pakte met een reflex een schot van dichtbij van Grootens en even later een laag schot van Hertogs. Hier bleef het bij en de Groenwitters kwamen niet meer in de problemen, een prima en terechte overwinning bij een concurrent gebaseerd op een ijzersterke verdediging deze keer.

Overig nieuws

Gerwen naar driepunter met dank aan keeper vd Geve

20-03-2023

De wedstrijd Gerwen – MVC stond...

Oefenwedstrijden RKGSV1

27-02-2023

Ons eerste elftal speelt komende...

Gerwen bijt zich stuk op SPV

27-02-2023

Het is Gerwen niet gelukt om de 2e...

In memoriam Louis Liebregts

26-02-2023

Gisterenavond bereikte ons het...

75 JAAR RKGSV | JUBILEUMSEIZOEN | 1948 - 2023 |
KLIK HIER VOOR HET JUBILEUMPROGRAMMA
Toggle Bar