Maar liefst vijf potentiële basisspelers miste RKGSV zondag in de subtopper tegen Mifano. Vandaar dat trainer Pierre van den Eeden vooraf ietwat zorgelijk klonk. “Ik heb er een hard hoofd in”, aldus de ervaren oefenmeester, “want ik heb twee jongens van het vijfde op de bank zitten.” Na de 2-0 overwinning was de bluf echter weer helemaal terug bij Van den Eeden: “De hand van de meester hè!”

Op een guur en windering sportpark in Gerwen was er nauwelijks sprake van een hartverwarmend schouwspel. RKGSV en Mifano, toch de nummer 3 en 4 van de vierde klasse G (Zuid II), kwamen nauwelijks toe aan acceptabel voetbal. Het was vooral ‘lange halen vroeg thuis’ en er konden maar weinig doelkansen worden genoteerd. Met name doelman Tommy van de Gevel van RKGSV vond dit wel prettig, want hij raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan zijn hamstring, maar moest noodgedwongen blijven staan, omdat Van den Eeden geen adequate vervanger voorhanden had.”

“Het was écht behelpen”, oordeelde de trainer. “We hadden al wat afwezigen, in verband met onder meer carnavalsverplichtingen en een geplande skireis van school, maar deze week kwam daar ook nog een blessure voor Romano ter Linden bij. Uiteindelijk miste ik dus vijf jongens die in principe in de basis kunnen starten. Plus ook nog de reservekeeper, die ook geblesseerd is. Willem en Karel Verweij, twee broers die in een vriendenteam spelen, waren gelukkig bereid om ons uit de brand te helpen. Toen de stand het toeliet, heb ik ze uiteraard ook laten invallen.”

Bedenkelijk niveau
De eerste helft begon nog heel aardig en beide ploegen leken volop aanvallende intenties te hebben. Na pakweg vijftien minuten zakte het spelpeil echter naar een bedenkelijk niveau. Kansen waren er niet of nauwelijks en het duurde tot aan de 32ste minuut voordat sprake was van een behoorlijke mogelijkheid.

Wouter Koolen passte op Mick van de Burgt die Mifano op 0-1 had moeten zetten. Vrij voor Van de Gevel, niet okselfris meer, schoot hij de bal hoog over. In de 40ste minuut was er aan de andere kan een goede kopkans voor Richard van Malten, die door doelman Rick van Hoof vakkundig onschadelijk werd gemaakt.

Een minuut of vier later was het echter alsnog nog raak voor RKGSV. Een foutje in de Mierlose achterhoede werd onmiddellijk afgestraft door Daan de Loo. Hij kon alleen op Van Hoof afgaan en passeerde hem met een hard schot. “Dat doelpunt viel op een lekker moment”, aldus De Loo. “Mifano was op dat moment de bovenliggende ploeg en we hadden moeite om onder de druk uit te komen. Na de rust zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. Al maken we op een wat gelukkige manier de 2-0. Overigens had ik daarvoor natuurlijk ook al moeten scoren.”

Enorme kans
De rappe aanvaller doelde op een eigen doelpunt van Niels Vanhauten, in de 78ste minuut. De Loo werd met een prachtige passe van achteruit diep gestuurd en zette de bal scherp. Mifano-verdediger voelde zich dusdanig bedreigd door Milos Milosevic dat hij van dichtbij zijn eigen doelman verschalkte. Tien minuten daarvoor had De Loo trouwens al de 2-0 op zijn schoen, maar vrij voor Van Hoof knalde hij de bal in het zijnet. Ook hierna waren de beste kansen voor RKGSV, maar gescoord werd er niet meer. Mifano probeerde het aan de andere kant ook nog wel, maar Van de Gevel liet zich niet verschalken.

Bron: https://amateurvoetbaleindhoven.nl/gehavend-rkgsv-boekt-nuttige-zege-op-mifano 

 


Overig nieuws

Competitie indeling 1e elftal nieuwe seizoen

05-07-2024

De competitie indeling voor het...

Alvaro Martinez Merino sluit aan bij het vaandelel

25-06-2024

¡Bienvenidos Alvaro! Voor de...

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...