Twee teams met aan beide kanten veel invallers probeerden er op het gezellige sportparkje Geneneind een wedstrijd van te maken. Het werd  een wedstrijd met veel strijd en aangezien Bavos er de eerste helft meer energie in stopte en Gerwen de 2e helft konden beide teams uiteindelijk vrede hebben met een puntendeling. Toch hing het punt voor Gerwen aan een zijde draadje, want ondanks het overwicht in de 2e helft maakte invaller Marco Raaijmakers, die normaal in het 5e acteert, in de allerlaatste seconde pas gelijk. 

Gerwen startte nog redelijk en probeerde vroeg in de wedstrijd net als in de heen wedstrijd een goal te forceren, meer dan 3 corners leverde dat niet op. Normaal gesproken komt daar altijd wel gevaar uit met de kopsterke v Malten, vd Berk en Janssen, echter ditmaal waren ze alle drie een makkelijke prooi voor keeper Bouwmans. Het bleek  de opmaat te zijn voor een te slappe vertoning aan de Gerwen kant, de mannen van trainer Ton van Dijk vochten hun duels uit op het scherpst van de snede en daar zette de groenwitters te weinig tegenover.

Gevolg was dat Bavos de wedstrijd aardig onder controle kreeg in de eerste helft en Gerwen te slap acteerde. Het leverde Bavos een eerste kans op na 18 minuten toen Vereijken op 20 meter kon aanleggen voor een schot. Het ging centimeters naast, maar het gaf wel aan dat Bavos speelde voor een positief resultaat. Ook kreeg de thuisploeg in een tijdsbestek van 5 minuten 4 corners te nemen en ook deze stichtte geen enkel gevaar,  de achterwaartse van Gerwen waren in de lucht wel heer en meester dus alles werd weggekopt. Uit de laatste corner kreeg Gerwen de enige kans van de 1e helft, via een snelle uitval kwam de bal bij Maas die slim vd Loo weg stak en zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Milosovic. Helaas was zijn aanname te slordig en kon Swinkels er nog een voet tussen krijgen. Het was een 1e helft met heel veel strijd en duels en dan vooral in het voordeel van Bavos. 

Coach v d Eeden was blijkbaar ook niet tevreden, want in de rust paste hij 2 wissels toe en zette het elftal wat om. Dit gaf het team blijkbaar het nodige vertrouwen in de 2e helft, want heel langzaam aan trok Gerwen het spel naar zich toe. Het ging beter spelen en vooral via de zijkanten kwamen ze er regelmatig langs. Het leverde kansen op voor Mike vd Berk in de 62e minuut en voor Daan de Loo in de 67e minuut. Bij de eerste was de aanname niet goed waardoor de bal te ver van zijn borst afrolde en Daan de Loo schoot niet beheerst genoeg waardoor de bal redelijk ver over ging.

Bavos moest steeds verder terug en had geen antwoord meer op de constant vrij staande Bartels. Vooral zijn diepteballetjes brachten behoorlijk wat gevaar voor de verdedigers van Bavos. Eerst werd v Erp op randje buitspel terug gefloten en in de 74e minuut leidde een overtreding op v Erp tot een vrije trap op 20 meter van Bavos keeper Bouwmans.  Het schot van Coen Jansen ging echter een meter over. Twee minuten later dacht Gerwen op voorsprong te komen. Een voorzet van Bartels werd door v Malten achterwaarts binnen gekopt en daar waar iedereen bij Gerwen al opsprong voor een doelpunt, kwam de bal er via de binnenkant van de paal toch nog uit. Bavos kwam er nog sporadisch uit, maar kreeg toch nog 2 grote mogelijkheden om te scoren. Eerst was daar Brouwers die een vrije trap op 18 meter in de bovenhoek plaatste, maar keeper vd Gevel redde werkelijk prachtig en hield zijn doel schoon. Tien minuten voor tijd was de 2e kans wel raak. Vanuit een corner van Gerwen werd een hoge afgeslagen bal zeer slecht verwerkt door de achterhoede van Gerwen en kon Gideon v Esch vrij op vd Gevel af lopen, zeer beheerst trapte hij de bal langs de doelman en bracht Bavos enigszins verrassend op 1-0.

Gerwen stond er maar beteuterd naar te kijken, maar zat niet in zak in as. Met alle risico van dien trokken ze naar voren. vd Eeden bracht pinchhitter Raaijmakers in. Deze speler uit het 5e had smorgens 3 doelpunten gemaakt voor zijn team en dat bleek een prima ingreep. Eerst werd Gerwen nog een penalty  onthouden in de 87e minuut toen Ruud Jansen in de 16 werd getorpedeerd door keeper Bouwmans, echter de prima leidende scheidsechter Kilci stond er te ver vanaf. Eén minuut later gleed Raaijmakers soepeltjes langs 2 verdedigers in de 16 en zijn voorzet werd over geschoten door Ruud Janssen. Toch werden de punten eerlijk verdeeld, in de laatste seconde was het dezelfde Raaijmakers die een voorzet van v Rooi in eerste instantie tegen een verdediger kopte, maar in de herkansing de bal prima in de verre hoek binnen kopte. Hiermee kwam direct een einde aan een intensieve wedstrijd waar op basis van de eerste helft Gerwen nergens geen recht op had, maar op basis van de 2e helft de punten prima verdeeld werden.

 


Twee teams met aan beide kanten veel invallers probeerden er op het gezellige sportparkje Geneneind een wedstrijd van te maken. Het werd  een wedstrijd met veel strijd en aangezien Bavos er de eerste helft meer energie in stopte en Gerwen de 2e helft konden beide teams uiteindelijk vrede hebben met een puntendeling. Toch hing het punt voor Gerwen aan een zijde draadje, want ondanks het overwicht in de 2e helft maakte invaller Marco Raaijmakers, die normaal in het 5e acteert, in de allerlaatste seconde pas gelijk.

Gerwen startte nog redelijk en probeerde vroeg in de wedstrijd net als in de heen wedstrijd een goal te forceren, meer dan 3 corners leverde dat niet op. Normaal gesproken komt daar altijd wel gevaar uit met de kopsterke v Malten, vd Berk en Janssen, echter ditmaal waren ze alle drie een makkelijke prooi voor keeper Bouwmans. Het bleek  de opmaat te zijn voor een te slappe vertoning aan de Gerwen kant, de mannen van trainer Ton van Dijk vochten hun duels uit op het scherpst van de snede en daar zette de groenwitters te weinig tegenover.

Gevolg was dat Bavos de wedstrijd aardig onder controle kreeg in de eerste helft en Gerwen te slap acteerde. Het leverde Bavos een eerste kans op na 18 minuten toen Vereijken op 20 meter kon aanleggen voor een schot. Het ging centimeters naast, maar het gaf wel aan dat Bavos speelde voor een positief resultaat. Ook kreeg de thuisploeg in een tijdsbestek van 5 minuten 4 corners te nemen en ook deze stichtte geen enkel gevaar,  de achterwaartse van Gerwen waren in de lucht wel heer en meester dus alles werd weggekopt. Uit de laatste corner kreeg Gerwen de enige kans van de 1e helft, via een snelle uitval kwam de bal bij Maas die slim vd Loo weg stak en zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Milosovic. Helaas was zijn aanname te slordig en kon Swinkels er nog een voet tussen krijgen. Het was een 1e helft met heel veel strijd en duels en dan vooral in het voordeel van Bavos.

Coach v d Eeden was blijkbaar ook niet tevreden, want in de rust paste hij 2 wissels toe en zette het elftal wat om. Dit gaf het team blijkbaar het nodige vertrouwen in de 2e helft, want heel langzaam aan trok Gerwen het spel naar zich toe. Het ging beter spelen en vooral via de zijkanten kwamen ze er regelmatig langs. Het leverde kansen op voor Mike vd Berk in de 62e minuut en voor Daan de Loo in de 67e minuut. Bij de eerste was de aanname niet goed waardoor de bal te ver van zijn borst afrolde en Daan de Loo schoot niet beheerst genoeg waardoor de bal redelijk ver over ging.

Bavos moest steeds verder terug en had geen antwoord meer op de constant vrij staande Bartels. Vooral zijn diepteballetjes brachten behoorlijk wat gevaar voor de verdedigers van Bavos. Eerst werd v Erp op randje buitspel terug gefloten en in de 74e minuut leidde een overtreding op v Erp tot een vrije trap op 20 meter van Bavos keeper Bouwmans. Het schot van Coen Jansen ging echter een meter over. Twee minuten later dacht Gerwen op voorsprong te komen. Een voorzet van Bartels werd door v Malten achterwaarts binnen gekopt en daar waar iedereen bij Gerwen al opsprong voor een doelpunt, kwam de bal er via de binnenkant van de paal toch nog uit. Bavos kwam er nog sporadisch uit, maar kreeg toch nog 2 grote mogelijkheden om te scoren. Eerst was daar Brouwers die een vrije trap op 18 meter in de bovenhoek plaatste, maar keeper vd Gevel redde werkelijk prachtig en hield zijn doel schoon. Tien minuten voor tijd was de 2e kans wel raak. Vanuit een corner van Gerwen werd een hoge afgeslagen bal zeer slecht verwerkt door de achterhoede van Gerwen en kon Gideon v Esch vrij op vd Gevel af lopen, zeer beheerst trapte hij de bal langs de doelman en bracht Bavos enigszins verrassend op 1-0.

Gerwen stond er maar beteuterd naar te kijken, maar zat niet in zak in as. Met alle risico van dien trokken ze naar voren. vd Eeden bracht pinchhitter Raaijmakers in. Deze speler uit het 5e had smorgens 3 doelpunten gemaakt voor zijn team en dat bleek een prima ingreep. Eerst werd Gerwen nog een penalty  onthouden in de 87e minuut toen Ruud Jansen in de 16 werd getorpedeerd door keeper Bouwmans, echter de prima leidende scheidsechter Kilci stond er te ver vanaf. Eén minuut later gleed Raaijmakers soepeltjes langs 2 verdedigers in de 16 en zijn voorzet werd over geschoten door Ruud Janssen. Toch werden de punten eerlijk verdeeld, in de laatste seconde was het dezelfde Raaijmakers die een voorzet van v Rooi in eerste instantie tegen een verdediger kopte, maar in de herkansing de bal prima in de verre hoek binnen kopte. Hiermee kwam direct een einde aan een intensieve wedstrijd waar op basis van de eerste helft Gerwen nergens geen recht op had, maar op basis van de 2e helft de punten prima verdeeld werden.

 

Overig nieuws

Gerwen heeft het opnieuw moeilijk tegen Hapert, ma

08-04-2024

Net als in de heenwedstrijd heeft...

Sterk Gerwen nog genadig voor koploper Unitas

25-03-2024

Onder het toezien van vele...

Topschutter jaagt na gewonnen topper tegen Unitas

25-03-2024

In de eerste helft twee opgelegde kansen...

Ontknoping 4e klasse E ongekend spannend

22-03-2024

Komende zondag staat misschien...