Het is Gerwen niet gelukt om de 2e plek op de ranglijst te bemachtigen. Zonder keeper vd Gevel (ziek) en de gebroeders vd Berk (familie weekend) kreeg het, het stugge en gedisciplineerd spelend SPV er niet onder. Gerwen verloor uiteindelijk de wedstrijd door 2 knullige goals en daar zag het in het begin niet naar uit.

Met Marcel Boersma (45) als vervanger van vd Gevel startte Gerwen prima, het had constant balbezit en vooral via de backs kregen ze veel ruimte om te voetballen. SPV wachtte rustig af en met een paar stevige spelers achterin kwamen ze nog niet echt in de problemen. Het eerste wapenfeit kwam in de 8e minuut toen een voorzet van Vorstenbosch bij Kreemers in de 16 vrij kon worden aangenomen. Echter twijfelde hij te lang om uit te halen, waardoor er nog net een been tussen zat. Vervolgens kreeg Gerwen 3 corners en daar waar er normaal veel gevaar ontstaat uit deze spelhervattingen, leverde deze niet meer op dan wat flauwe kopballetjes van v Malten en Kreemers. SPV wachtte rustig af en speelde hun duels op het scherpst van de snede, wel uiterst sportief, maar Gerwen had er toch moeite mee. Aangezien scheidsrechter de Jong veel toeliet, gingen de mannen van coacht Elbers daar beter mee om dan de Groen witten uit Gerwen.

De beste kans voor Gerwen kwam er in 22e minuut, toen een prima aanval via ter Linden en de Loo bij spits v Erp terechtkwam en deze bij de 1 paal dacht binnen te tikken. Keeper v Lierop dacht daar anders over en kon er nog net een handje achter krijgen. Het leek erop dat in die fase Gerwen toe zou slaan, want SPV had nog weinig aanvallende intenties laten zien. Toch kwamen ze bij de eerste de beste aanval op voorsprong toen in de 32e minuut Rijnders op rechts werd weg gestuurd en zijn voorzet door v Bree met een snoekduik finaal werd gemist, maar de bal via zijn hak alsnog in het doel belande. Een curieus doelpunt, maar het zette Gerwen wel op achterstand.

Op zich leek er niets aan de hand, want Gerwen pakte de draad meteen weer op en kreeg met een schot van v Erp al meteen een mogelijkheid om te scoren, maar zijn poging mistte wat scherpte. Breekpunt van de wedstrijd lag achteraf toch bij de 2e tegengoal in de 38e minuut, een terugspeelbal op keeper Boersma werd in 1e instantie goed verwerkt, maar hij schoof de bal vervolgens bij Rijnders in de voeten en die kon het balletje in het lege doel schuiven, ruststand 0-2. Daar waar Gerwen een prima eerste half uur had en SPV amper over de middenlijn was geweest, waren de druiven zuur voor de thuisploeg.

Toch kwamen de Gerwenaren goed uit het kleedlokaal, ze gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en dan was er nog van alles mogelijk. Maar het moet gezegd worden, SPV stond goed, verdedigde met man en macht en gooide alles in de strijd. Dde voorsprong werd op het scherpst van de snede verdedigd en daar is natuurlijk niets mis mee, Gerwen had er wat moeite mee, maar uiteindelijk bleef alles binnen de lijntjes. Twee grote kansen kreeg Gerwen voor de aansluiting en dan had er mogelijk nog meer ingezeten. Maar het schot van Coen Jansen in de 58e minuut belande op de paal en 5 minuten later lukte het Bjorn Kreemers niet om geheel vrij voor van Lierop de bal binnen de palen te schieten.

Gerwen gooide alles in de strijd en nam risico’s, met Milosovic en Raaijmakers als twee extra spitsen probeerde ze nog wat te forceren, maar het mocht niet baten. Veel meer als een doelpoging van Raaijmakers leverde het niet op en langzaam vloeide het geloof in een goed resultaat weg en voelde iedereen uit Vlierden wel aan dat deze kostbare overwinning niet meer uit handen zou worden gegeven. In tegendeel, door de risico’s die Gerwen nam hadden v Bree en Swinkels de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, echter stond keeper Boersma dit in de weg. Twee curieuze goals deden Gerwen vandaag de das om waar verder tegen een lastige en fysiek sterke tegenstander op een moeilijk bespeelbaar veld toch alles geprobeerd is voor een beter resultaat en er met fase nog redelijk goed voetbal werd gespeeld. Op naar Milheeze over 2 weken, waarbij Gerwen hopelijk eens een keer compleet zal kunnen aantreden.

 


Overig nieuws

Eerste wedstrijd nacompetitie tegen VV Berkdijk

24-05-2024

Volgende week zondag, 2 juni,...

Algemene Leden Vergadering

21-05-2024

De jaarlijkse ALV zal dit jaar...

RKGSV plaatst zich voor nacompetitie

21-05-2024

Verslag Eindhovens Dagblad - Stan...

Nacompetitie voor promotie blijft in zicht na moei

13-05-2024

Was het de donderspeech in de...