De wedstrijd Gerwen – MVC stond voornamelijk in het teken van de keepers, zo wel vd Gevel van Gerwen als Spoormakers van MVC keepten beide een uitstekende wedstrijd. Gerwen kreeg 9 kansen en benutte er 2, MVC kreeg er 4, maar deze werden allemaal onschadelijk gemaakt door vd Gevel.

Het begin was veel belovend, Gerwen trok ten aanval en zette MVC meteen vast. De ene aanval na de andere rolde op Spoormakers af. In de 4e minuut leidde dat al bijna tot een voorsprong voor de groenwitters toen Mike v d Berk zijn schot zag uitspatten op de lat. Een paar minuten later was het Coen Jansen die uit een corner de bal voor het intikken had, echter keeper Spoormakers redde fraai. In de 15e minuut was het wel raak toen een mooie aanval via Coen Jansen en Mike vd Berk op de doellijn werd binnen geschoten door Daan v Erp, 1-0 voorsprong en die was ook verdiend. MVC was er amper aan te pas gekomen en speelde voornamelijk lange ballen. Gerwen nam wat gas terug en liet MVC wat meer ruimte en dat leidde toch tot enkele kansjes voor MVC. Vooral via de omschakeling kwam de mannen van trainer Han v Rosmalen op de helft van Gerwen, het leidde zelfs tot een prima kans voor v Mierlo in de 21e minuut toen hij vanaf de zijlijn naar binnen trok en zijn schot in de verre hoek bijna zag binnen vallen. Met een katachtige reactie ranselde v d Gevel deze bal nog uit zijn doel. Gerwen kreeg voor rust via v Erp en de Loo nog kansen om de 2-0 op het scorebord te schieten, echter beide faalde door te gehaast te beslissen.

De 2e helft gaf hetzelfde beeld, Gerwen probeerde op het slechte veld te voetballen en had veel overwicht. MVC hanteerde steeds de lange bal. Het spel bleef onrustig omdat Gerwen de beslissing maar niet kon forceren. Coen Jansen schoot op de paal, v Erp kopte net naast en een schot van Ter Linden was een prooi voor Spoormakers. Gerwen moest wel oppassen voor een counter aangezien de stand nog maar 1-0 was, en warempel in de 68e minuut verscheen daar ineens opnieuw v Mierlo alleen voor keeper vd Gevel. Ook dit maal was de Gerwense keeper de baas en plukte op tijd de bal van zijn schoen. Twee minuten later was de wedstrijd beslist. Een korte corner van Mike v d Berk kwam via Terlinden bij v Malten en deze schoot beheerst de eindstand op het scorebord. Hierna ging Gerwen pas wat rustiger spelen en kreeg via Kreemers en v Erp nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar zoals eerder gezegd stond Spoormakers vandaag zijn mannetje. Na 90 minuten floot de prima acterende scheidsrechter Pennings af en was iedereen het er wel over eens dat Gerwen verdiend gewonnen had en we 2 uitstekende keepers aan de gang hadden gezien.

 


Overig nieuws

Eerste wedstrijd nacompetitie tegen VV Berkdijk

24-05-2024

Volgende week zondag, 2 juni,...

Algemene Leden Vergadering

21-05-2024

De jaarlijkse ALV zal dit jaar...

RKGSV plaatst zich voor nacompetitie

21-05-2024

Verslag Eindhovens Dagblad - Stan...

Nacompetitie voor promotie blijft in zicht na moei

13-05-2024

Was het de donderspeech in de...