De inhaalwedstrijd uit tegen Milheezer Boys is een prooi geworden voor Gerwen. Op een zwaar maar prima bespeelbaar bijveld ontbraken de spitsen Daan de Loo en Daan van Erp, deze werden echter prima vervangen door Mike vd Berk en de 19 jarig Willem Verwey die normaal zijn wedstrijden in het 5e speelt,. Zeker Verwey was een plaag voor de verdediging van de thuisspelende club, met zijn loopacties en snelheid bracht hij steeds gevaar in de achterste linie van Milheeze.

Het begin was nog voor Milheeze, brutaal zochten ze de aanval en binnen 5 minuten hadden ze al 3 corners mogen nemen. Deze leverden niet veel op, mede door de harde wind vielen ze te diep voorbij het doel van de opnieuw prima keepende vd Gevel. Hij zou voor de 8e maal zijn doel weer schoon houden.

Na 10 minuten was het wel gedaan met de daden drang van de thuisclub en nam Gerwen het initiatief over. Het voetbalde vrij gemakkelijk en kwam vooral via de flanken met Maas en Vorstenbosch regelmatig door. Het leverde wat mogelijkheden op voor vd Berk die naast schoot en Verwey die net een teenlengte tekort kwam om een pass van Terlinden in het doel te werken.

De beste kans was echter voor Kreemers in 23 minuut, toen hij een prima aanval via Maas en Coen Janssen kon binnen schieten. Echter kwam hij niet goed uit en probeerde Kreemers het nog achter zijn standbeen langs, het was net iets te slap en keeper Borsboom kon nog redding brengen. Gerwen had veel overwicht en het was wachten op de voorsprong, die kwam er ook in de 32e minuut. Een goed aangesneden corner van Terlinden werd binnen gekopte door v Malten die daardoor de verdiende voorsprong op het scorebord bracht. Gerwen ging door en had voor rust de voorsprong nog kunnen uitbreiden, zowel vd Berk als Verwey verschenen voor Borsboom, beide keren bleef de keeper van de thuisclub overeind en bleef het bij een 0-1 voorsprong bij rust.

Blijkbaar had trainer Roy Manders van Milheeze zijn ploeg aangespoord om er meer strijd en duels in te gooien, want in de 2e helft kwam er bij de thuisploeg meer energie in en kreeg Gerwen het zwaarder. Het mocht niet zomaar meer vrij voetballen en de duels werden steviger aangegaan. Mede gedragen door de wind kwamen ze wat vaker voor het doel van vd Gevel en dit leidde in de 52e minuut al tot een schot van de bedrijvige Stijn Broeks. Het dwaalde af, maar het was een teken aan de wand voor Gerwen. De wedstrijd werd grimmiger zonder onsportief of gemeen te worden. Zeker toen opnieuw Broeks in de 63e minuut vanaf de zijlijn 2 spelers van Gerwen uitspeelde en zijn schot via vd Gevel en de lat net over zag gaan. Milheeze rook dat er misschien toch wat te halen was en ging opportunistischer spelen. De ballen werden sneller ingepompt en het nam steeds meer risico’s. De lange ballen leverde geen gevaar op, want met v Malten, vd Berk en Ruud Janssen achterin beschikt Gerwen over zeer goede koppers. Eigenlijk speelde de thuisclub Gerwen in de kaart, ze moesten wel komen, maar boden de aanvallers van Gerwen zoveel ruimte, dat de 0-2 niet kon uitblijven.

Het is dat de prima spelende Verwey nog niet echt doelgericht is, want 2 x verscheen hij vrij voor Borsboom en 2 x wachtte hij te lang met afdrukken. Ook bij een terug kopbal van Eikelenboom over zijn eigen keeper, die te ver stond, kon hij net niet binnen tikken. Daardoor bleef het toch lang spannend. Zeker nadat een voorzet van Karsten in de 80e minuut tegen de binnenkant van de paal viel bij Gerwen, het had zo maar gelijk kunnen staan net voor tijd. Uiteindelijk boden de invallers Milosovic en v Rooi toch rustgevende voorsprong. In de 84e minuut schoot eerst Milosovic tegen de keeper en de terug kaatsende bal gaf Milosovic aan v Rooi die met een prachtig gekruld schot de bal vanaf 25 meter in de kruising liet belanden. De wedstrijd was gespeeld en Milheeze gaf het op. Beide ploegen hadden alles gegeven en Gerwen voetbalde op het zware veld het makkelijkste, waardoor de overwinning ook terecht mee naar huis ging. De prima leidende scheidsrechter Keijsers, die beide ploegen 2 gele kaarten voorhield, floot na 94 minuten af en daar kon iedereen vrede mee hebben.

Overig nieuws

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...

Welkom Luuk Nijenboer en Cas van de Vijfeijken

07-06-2024

Luuk en Cas zullen komend seizoen...

Bergeijk - RKGSV zondag 14:30u

07-06-2024

De Groen-Witte trein dendert...

Gerwen voor 2e jaar achter elkaar naar halve final

03-06-2024

Het is Gerwen opnieuw gelukt om...