Met een verdiende en enigszins gemakkelijke overwinning op Liessel is Gerwen naar de 2e plaats geklommen in de competitie. Met nog 5 wedstrijden te spelen, blijft het mogelijk om in het jubileumjaar voor een plaatsje in de play offs te gaan. Daarvoor zal het wel alles uit de kast moeten halen, want ze krijgen nog louter tegenstanders uit de top van het klassement.

Deze zondag was het eigenlijk een walk over, op een fantastische bespeelbaar veld, heeft Gerwen de gehele wedstrijd onder controle gehad. Als het wat met meer precisie had gespeeld, had het bij rust al met 0-6 voor kunnen staan. Gerwen speelde prima en liet de bal goed rond gaan. Via beide flanken viel het volle bak aan en de verdedigers van Liessel hadden hun handen vol om het allemaal tegen te houden. Gerwen kwam na 2 minuten al op voorsprong toen een corner door Mike v d Berk kort werd terug gelegd op Daan de Loo, deze liet met een bekeken boogbal keeper Koelwijn kansloos. Gerwen pakte door en speelde voor rust de ene na de andere kans uit, echter stond de paal 2 maal in de weg en ontbrak de scherpte in de afwerking om snel de 0-2 te maken. Die kwam er echter wel, maar dat was net voor rust, Willem Verwey glipte op links langs 2 verdedigers en legde de bal breed op Coen Jansen, waarna het een koud kunstje was om te scoren.

Trainer Ralf vd Heuvel gooide zijn elftal om en ging i.p.v. met 5 verdedigers met 4 spelen en bracht aanvoerder Engels in de spits erbij. Met de wind in de rug hoopte hij op wat meer opportunisme in zijn ploeg te brengen. Het mocht niet baten, heel even veerde de supporters van Liessel op, toen slordig verdedigen de bal plotseling voor de voeten van Vedder viel en deze met een prachtige boogbal vanaf 40 meter keeper vd Gevel kansloos liet. Echter bracht het Gerwen niet van zijn stuk, het bleef aanvallen en kreeg kans op kans, opnieuw stond paal en lat de derde treffer in de weg. Maar toen v Malten in de 70e minuut uit opnieuw een corner van Mike vd Berk de 1-3 aantekende, was de wedstrijd gespeeld. Gerwen had er 3 punten bij en kroop hiermee naar de 2e plaats. Met het vertoonde spel zal trainer v d Eeden tevreden zijn, als Gerwen wat beter met zijn kansen om gaat de komende weken, kan er nog een mooi slot inzitten voor de Groenwitters.

 


Overig nieuws

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...

Welkom Luuk Nijenboer en Cas van de Vijfeijken

07-06-2024

Luuk en Cas zullen komend seizoen...

Bergeijk - RKGSV zondag 14:30u

07-06-2024

De Groen-Witte trein dendert...

Gerwen voor 2e jaar achter elkaar naar halve final

03-06-2024

Het is Gerwen opnieuw gelukt om...