Met nog 4 wedstrijden te spelen is het Gerwen gelukt om weer aan te sluiten bij de titelkandidaten, dit deed het door een ruime overwinning tegen de Braak. Na 1 minuut stilte ivm het overlijden van erelid Noud Leenders vloog Gerwen uit de startblokken.

Trainer v Hout van de Braak moest flink sleutelen om een goed elftal op de been te krijgen, want hij mistte nogal wat spelers. Vooral achterin was het gemis van Hendriks en Smits voelbaar. En juist daar sloeg Gerwen in de eerste 8 minuten genadeloos toe. Binnen 35 seconden stond het al 1-0 toen Daan v Erp na een diepte bal 2 spelers aan de kant zetten van de Braak en zijn maatje Willem Verweij liet scoren. Amper 5 minuten later was opnieuw v Erp de achterhoede te snel af en bood nu Bjorn Kreemers de kans om 2-0 te maken en die schoot ook feilloos binnen. Daar waar Gerwen in de uitwedstrijd grote delen werd weg gespeeld door de Braak, waren de rollen nu omgedraaid. Gerwen stond goed gaf geen enkele kans weg en Emre Bars lag aan de ketting bij v Rooi en Maas. De Braak probeerde het wel, maar meer dan 2 vrije trappen rond de 16 leverde dit niet op. Beide keren schoot Bars de bal over het doel en werd de ruststand met een 2-0 voorsprong bereikt.

Na de pauze in eerste instantie het zelfde beeld, de Braak probeerde het wel, maar de groenwitters gaven geen meter cadeau. Het werd zelfs nog mooier toen opnieuw v Erp er van door ging in de 58e minuut en de keeper kansloos liet. De wedstrijd was gespeeld en de Braak gaf zich gewonnen. Het leverde Gerwen behoorlijk wat ruimtes op en daar wisten ze wel raad mee, eerst was het Martijn v Rooi die vanaf 30 meter fantastisch de bal in de kruising schoot, zijn derde in enkele weken en blijkbaar kan hij alleen maar mooi goals maken. Enkele minuten later was het invaller Tom v d Berk die kon opstomen en de bal uiterst precies in de lange hoek schoot en daarmee de eindstand op 5-0 bracht. En zo werd de eerste moeilijke hobbel genomen en bracht de overwinning Gerwen na het verlies van de koploper op 5 punten van HVV. Met 1 wedstrijd minder en volgende week de clash tegen HVV zijn onze Groenwitters weer volledig terug in de strijd om het kampioenschap.

 


Overig nieuws

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...

Welkom Luuk Nijenboer en Cas van de Vijfeijken

07-06-2024

Luuk en Cas zullen komend seizoen...

Bergeijk - RKGSV zondag 14:30u

07-06-2024

De Groen-Witte trein dendert...

Gerwen voor 2e jaar achter elkaar naar halve final

03-06-2024

Het is Gerwen opnieuw gelukt om...