Driemaal scheepsrecht dachten de groenwitters op deze zon overgoten middag in Vlierden. Daar waar twee eerder pogingen om de play-offs te bereiken mislukte was het deze zondag wel raak. Met een klinkende 0-4 overwinning stapte Gerwen in Vlierden van het veld en daar was niks op af te dingen. Coach van den Eeden had twee verrassende wissels doorgevoerd, Ruud Janssen en Mike v/d Berk verschenen na weken weer een keer in de basis in zijn opstelling. Onder aanvoering van deze twee, die uitstekend speelden, nam Gerwen het initiatief en liet het geen moment meer glippen.


De eerste minuten waren voor de zwart-witten uit Vlierden en leverde meteen twee corners op. Maar als zo vaak bij corners stond de achterhoede weer prima te verdedigen. Het was bij de eerste de beste aanval al bijna raak, Mike v/d Berk opende op Willem Verweij en deze kon vrij op keeper Swinkels af gaan, echter was zijn aanname net iets te slordig. Na 20 minuten kwam Gerwen toch op voorsprong toen Mike v/d Berk zich vanaf links vrijspeelde en de bal onder keeper Swinkels inschoot.

Het bracht duidelijk rust in de ploeg, want na de voorsprong speelde Gerwen prima voetbal. Verdedigend waren van Malten, v/d Berk, Maas en de gebroeders Janssen vandaag niet te kloppen en het positiespel was prima verzorgd in deze fase. Het enige wat er aan ontbrak was een ruimere voorsprong. Zowel op links als op rechts voetbalde Gerwen steeds mogelijkheden uit, maar of de voorzet was niet goed of de bezetting voor de goal niet. Daardoor werd de ruststand met slechts 0-1 bereikt. Na rust was het echter snel bekeken, in de 48e minuut was het opnieuw Mike v/d Berk die zich vrij kapte in de 16 en de bal snoeihard achter Swinkels in het net schoot, 0-2 voor Gerwen. De wedstrijd was gespeeld, de mannen van trainer Elbers gaven zich gewonnen. Blijkbaar geïnspireerd door de feestende aanhang op de balustrade, dachten ze bij dit weer alleen nog aan een verhelderd drankje en lieten de spelers van Gerwen over zich heen lopen. Het zou echter bij 0-4 blijven, met goals van Daan van Erp en Daan de Loo. Maar als de groenwitters wat scherper waren geweest, had de uitslag en stuk hoger kunnen uitvallen. Echter niemand op het sportpark die daar om maalde, de SPVers waren blij met het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter v/d Nieuwenhof en de Gerwenaren hadden zich in de play-off ronde gespeeld. Afhankelijk van de uitslagen van de allerlaatste competitie wedstrijd van volgende week, zal bekend zijn in welk schema Gerwen zich kan opmaken voor het promotie toetje en dat is nu net wat de jubilerende groenwitters graag wilden in het 75 jarig bestaan van de vereniging.

 

 


Overig nieuws

Gerwen heeft het opnieuw moeilijk tegen Hapert, ma

08-04-2024

Net als in de heenwedstrijd heeft...

Sterk Gerwen nog genadig voor koploper Unitas

25-03-2024

Onder het toezien van vele...

Topschutter jaagt na gewonnen topper tegen Unitas

25-03-2024

In de eerste helft twee opgelegde kansen...

Ontknoping 4e klasse E ongekend spannend

22-03-2024

Komende zondag staat misschien...