Welk team gaat naar de halve finale play-offs?

Aanstaande zondag zal Gerwen voor het eerst in zijn bestaan spelen voor een plaats in de 3e klasse, na het gelijke spel tegen Brandevoort is Gerwen op de 4e plaats geëindigd en heeft het de 3e periode verdiend. Hierdoor worden er promotiewedstrijden gespeeld en voor Gerwen wil dat zeggen dat men 2 uitwedstrijden zal moeten winnen om de finale op een neutraal veld te bereiken.

De eerste tegenstander is RKSV CITO (SNEL in het Latijns) uit Oss, een klein clubje met iets meer dan 200 leden. Evenals RKGSV is het voor CITO de eerste keer dat ze promotiewedstrijden voor de derde klasse gaan spelen. Opgericht in 1946 speelde de groengele spelers uit Oss ook nooit hoger dan de 4e klasse. Dit seizoen werd er zwak gestart met 6 punten uit 6 wedstrijden, echter de eindfase was indrukwekkend en werden er maar liefst 20 punten gehaald uit de laatste 8 wedstrijden. Daarmee eindigde CITO met 48 punten en een doelsaldo van 52 goals voor en 37 tegen op een derde plaats en nam zodoende de periodetitel van de kampioen over.

In veel zaken is CITO gelijk aan Gerwen: het zijn kleine verenigingen, speelde nooit hoger dan de 4e klasse, namen beide een periodetitel over en hadden allebei een zwakke start van de competitie. Ggezien het aantal doelpunten voor (57), speelt CITO flink op de aanval. Aangezien Gerwen slechts 21 doelpunten tegen kreeg dit seizoen, kan het wel eens een mooie clash worden, waarin hopelijk het sportieve en onderlinge respect de boventoon zal vieren en de beste mogen winnen.

Ondanks de festiviteiten van het 75e jarig bestaan op de Polder hopen onze jongens aanstaande zondag, aanvang 14:30 uur, op alle steun van onze supporters op sportpark de Rooijen in Oss, waar we alles gaan geven om de halve finale te bereiken.

Cito min

 


Overig nieuws

Competitie indeling 1e elftal nieuwe seizoen

05-07-2024

De competitie indeling voor het...

Alvaro Martinez Merino sluit aan bij het vaandelel

25-06-2024

¡Bienvenidos Alvaro! Voor de...

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...