Jubileum ‘gezelligste club uit de regio’ RKGSV: ‘Jongelui die hier niet blijven wonen, blijven er wel voetballen’

GERWEN - Een jubileumtiendaagse maar liefst, te beginnen op deze donderdag. Voetbalclub RKGSV viert het 75-jarig bestaan groots. En hoopt dat het eerste de nacompetitie wint.

Miriam van den Nieuwenhof 01-06-23, 07:00 Bron: ED

,,Het zou mooi zijn als er veel oud-leden op de reünie komen. Als het goed is, is de kantine dan te klein.” Daarom wordt er deze week een feesttent opgebouwd bij het jubilerende RKGSV in Gerwen. Aan de reünie van de voetbalclub gaat een receptie vooraf, hét moment dat het 75-jarig bestaan officieel wordt gevierd.

,,De oprichtingsdatum is 6 mei, maar midden in het seizoen is het lastig om iets te organiseren”, legt bestuurslid Andy Slaets uit. ,,Maar ja, ons vaandelteam heeft de nacompetitie gehaald en moet nog spelen. Zij zijn fanatiek en willen hun wedstrijdritme niet verstoren, dus zijn ze tot ze klaar zijn niet overal bij. De rest kan zich wel in de activiteiten storten.”

En dat zijn er nogal wat in deze feestelijke jubileumtiendaagse, te beginnen op donderdag 1 juni. Bijvoorbeeld een feestelijke laatste training voor iedereen, een veteranentoernooitje en meer dan één feestavond.

Het GGT
Komend weekend is het GGT, het GerwensGezelligheidsToernooi. ,,Dit bestaat al jaren”, weet Bas van Keulen, chef van de jubileumcommissie. ,,We spelen 7 tegen 7 en in ieder team doet een vrouw mee. Er is altijd een grote opkomst en het is ook altijd gezellig.“

Op 9 juni is de genoemde reünie, waarvoor inschrijven nog mogelijk is. ,,We willen ongeveer weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, ook in verband met de te huren stoelen. Voor als er veel oude oud-leden komen”, grijnst Van Keulen. Er is dat weekend een bubbel-spel-voetbaldag en biercantus. Er zijn partijtjes tussen kinderen en ouders en een jubileumwedstrijd tussen oud-eerste teamspelers.

Geïsoleerd en zonnepanelen aangebracht
Volgens voorzitter Peer Kamsma is het clubgebouw eveneens aangepast: ,,We hebben zelf de kantine een restyle gegeven, zelf geïsoleerd en er komen zonnepanelen. Een grote verandering was het afgeven van ons derde veld voor de nieuwbouw van Gerwen ZO. In ruil daarvoor is ons tweede veld hybride geworden.”

RKGSV staat bekend als een gezellige, dorpse club maar ook om de uitwisseling met een club in Canada. ,,We hebben een goede naam in de regio en tellen driehonderd leden. Ook van buiten Gerwen. Jongelui die hier niet zijn blijven wonen, blijven hier wel voetballen. En donateurs? Je hoeft ze maar aan te spreken.”

Jubileumaankleding
In de kantine komen veel oude foto’s te hangen. Op schermen worden oude filmpjes vertoond. De bierviltjes in de groen-witte clubkleuren met het jubileumlogo aan de ene kant en het clublied aan de andere liggen al klaar. Een lachende Andy Slaets: ,,Want wij gooien niet met bier, dat drinken we op!”

ED jubileum

Het bestuur en deels de feestcommissie van voetbalclub RKGSV in Gerwen voor de nieuwe poort ter ere van het 75-jarige jubileum: v.l.n.r. Andy Slaets, Anton Donkers, Peer Kamsma, Bas van Keulen en Anthony Paans. © Juan Vrijdag/DCI Media

Overig nieuws

Competitie indeling 1e elftal nieuwe seizoen

05-07-2024

De competitie indeling voor het...

Alvaro Martinez Merino sluit aan bij het vaandelel

25-06-2024

¡Bienvenidos Alvaro! Voor de...

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...