Met groot gemak plaatste Gerwen zich in de play-off wedstrijd tegen Cito voor de halve finale. Terwijl de supporters in Gerwen via een live stream konden meekijken, begon Gerwen ijzersterk in deze wedstrijd.

Na 5 minuten liep Daan v Erp al vrij op keeper Bilsel af, deze kon nog net zijn voet tegen de bal aan krijgen en voorkwam hiermee al een vroege voorsprong. Gerwen liet Cito aan de bal en stond goed, spelverdeler Guler lag strak aan de ketting bij Daan de Loo en heel veel meer dan een diepe bal leverde dit niet op. Na 12 minuten kwam Gerwen op voorsprong. Joey Maas stoomde aan de rechterkant op en zijn voorzet werd binnengeschoten door Daan v Erp. Enkele minuten later had het al 0-2 kunnen staan toen Mike vd Berk zich vrij speelde maar ook hij kreeg de bal niet voorbij Bilsel. Toch kwam het 2e doelpunt snel na deze actie, in de 22e minuut was het opnieuw Daan v Erp die de verdedigers van CITO te snel afwas en ditmaal de bal keurig langs de keeper schoof. Een prima en verdiende voorsprong na een half uur spelen. Zo dachten de groenwitters er ook over en mede door het warme weer zakte het tempo en werd het wat slordiger. Cito voelde dit goed aan en voerde de druk op, het kreeg 3 corners achter elkaar en 5 minuten voor rust leek een vlammend schot van Ibis de aansluiting te vormen. Echter met een katachtige reactie rammelde Tommy vd Gevel de bal nog uit de kruising. Een minuut later stond dezelfde Ibis weer vrij voor v d gevel toen Richard v Malten achterwaarts terug kopte maar niet in de gaten had dat Ibis daar nog stond. Opnieuw kon vd Gevel redding brengen, daardoor bleef het 0-2 toen scheidsrechter Talas voor de rust floot.

Na de pauze pikte Gerwen de draad weer op en kwam het snel op 0-3 toen een prima aanval via Mike vd Berk en Daan de Loo de bal voor de voeten kwam van Ruud Janssen, die beheerst in schoot. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk ook gelopen. Cito deed zijn sportieve plicht en probeerde er nog iets van te maken, echter moet gezegd worden dat Gerwen deze middag een maatje te groot was voor de groengele uit Oss. Na 65 minuten spelen kwam Gerwen zelfs op 0-4, Milos Milosovic kon met zijn eerste balcontact direct scoren uit een voorzet van Willem Verwey. De uitslag had zelfs nog groter kunnen zijn, Bjorn Kreemers knalde de bal nog op de lat en opnieuw Milos Milosovic kon op de doellijn de bal net niet het laatste zetje geven voor zijn 2e doelpunt. Cito kreeg vlak voor tijd nog een penalty toen Daan de Loo de bal ongelukkig tegen zijn arm kreeg. Tommy vd Gevel zat nog aan het schot van Guler maar kon het niet keren. Het bleef bij 1-4 en de Gerwenaren kunnen zich gaan opmaken voor de halve finale.

Deze wedstrijd is het komende weekend in st Anthonis tegen de plaatselijk DSV. Dit team mistte het kampioenschap nipt in de laatste thuis wedstrijd, dus we kunnen meer tegenstand verwachten dan afgelopen zondag. Echter de jongens hebben er zin en zijn gretig, dus op naar de volgende horde.

 


Overig nieuws

Contributie seizoen 2023-2024

24-08-2023

Tijdens de ALV is besloten dat de...

Judith Lammers treedt toe tot bestuur

24-08-2023

Het bestuur is zeer verheugd dat...

Schema Nuenen CA toernooi

21-08-2023

Alle drie de verenigingen spelen...

HERINNERING: ALV woensdag 23 aug 20u

14-08-2023

De algemene ledenvergadering zal...