Na een geweldig jubileumjaar was de grote wens van alle supporters van Gerwen dat we konden afsluiten met promotie naar de 3e klasse, echter strandde het vaandelteam na een zinderende verlenging in de halve finale in st Anthonis tegen DSV. Op het mooie sportpark de Laan waren ondanks de hitte vele toeschouwers aanwezig en streden de twee teams met alle inzet en sportiviteit voor een plaats in de finale.

Het was DSV dat in de 2e minuut al een open kans kreeg toen een voorzet van Vloet bij de geheel vrijstaande Verstegen terecht kwam en vrij kon inkoppen, echter zoals zo vaak dit seizoen ranselde Tommy vd Gevel de bal nog uit de hoek. Vervolgens nam Gerwen het initiatief over en met verzorgd spel probeerden ze het de achterwaartse van DSV moeilijk te maken. Maar verder dan 2 afstandsschoten van Kreemers en Mike vd Berk kwamen ze niet. Het tempo in de wedstrijd was vanwege de warmte niet erg hoog, het spelniveau was verder aan beide kanten verzorgd. Tot de rust was er verder niet heel veel doelgevaar en dus bereikte we met een 0-0 de rust.

Na de verkoeling kwam DSV goed uit de startblokken. In de 46e minuut scoorde Verstegen, echter zijn doelpunt werd na overleg met de grensrechter door de prima fluitende 20 jarige scheidsrechter Snijders afgekeurd. Amper 1 minuut later schoot een lange bal achter de Gerwense defensie door en stond Peters vrij voor vd Gevel, zijn schot ging echter tegen de paal en Gerwen kwam met de schrik vrij. Het nam het initiatief over en het werd sterker, opnieuw een schot van Kreemers ging net over, maar de beste kans was voor Richard van Malten die in de 80e minuut uit een corner vrij kon inkoppen. Zijn inzet verdween net aan de verkeerde kant van de paal langs, het bleef 0-0 en dat betekende verlengen.

Beide ploegen wisselde volop en daar waar iedereen verwachtte dat het tempo zou zakken, deden beide ploegen er nog een schepje op en bleef het een prachtige strijd om te zien. Beide wilde winnen en het ging er op lijken dat de ploeg die zou scoren dan ook zou winnen. Terwijl Gerwen steeds het initiatief had, kwam de goal toch enigszins uit de lucht vallen In de 8e minuut van de 1e verlenging mocht Veldpaus op 20 meter van het Gerwen doel zich 2 maal vrij kappen en gaven de spelers van Gerwen te weinig druk op de bal. In een uiterste poging schoot Veldpaus op doel en de bal viel buiten bereik van vd Gevel in het kruis, dolle vreugde bij alles wat DSV lief had en Gerwen moest vol aan de bak in de resisterende 20 minuten. En dat deden ze ook. Van Malten, vd Berk en Milosovic werden in de punt gebracht en Gerwen pompte alle ballen de 16 in. Het werden 20 tenenkrommende en hectische minuten voren alle aanwezigen. DVS kon alleen nog tegen houden in de 16 en Gerwen kreeg mogelijkheden. Eerst via Tom vd Berk die vrij mocht inkoppen, maar naast kopte, Milosovic kwam 10 centimeter te kort om de bal binnen te tikken en opnieuw een kopbal van v Malten werd een prooi voor keeper Sommers, die uiteindelijk zou uitgroeien tot de held van st Anthonis. Met kunst en vliegwerk hield hij zijn doel schoon en was de vreugde groot bij DSV die voor het eerst in haar historie gaat strijden voor een plaats in de 3e klasse.

Gerwen had alles gegeven en zag de wens van promotie uiteen spatten. Een compliment aan heel DSV is op zijn plaats, Gerwen werd uiterst vriendelijk ontvangen en de wedstrijd was vol respect, en meer dan waardig niveau en reclame voor het amateurvoetbal. Onze mannen hebben nu rust en volgend seizoen gaan we weer een poging wagen, echter in het jubileum jaar was natuurlijk schitterend geweest.

 


Overig nieuws

Eerste wedstrijd nacompetitie tegen VV Berkdijk

24-05-2024

Volgende week zondag, 2 juni,...

Algemene Leden Vergadering

21-05-2024

De jaarlijkse ALV zal dit jaar...

RKGSV plaatst zich voor nacompetitie

21-05-2024

Verslag Eindhovens Dagblad - Stan...

Nacompetitie voor promotie blijft in zicht na moei

13-05-2024

Was het de donderspeech in de...