RKGSV is de competitie met een klinkende 5-0 overwinning begonnen tegen het als een van de favoriete kanshebbers voor de titel bestempelde Nieuw Woensel.

En dat is een gegeven wat de trainers vd Eeden en Maters toch hoopvol deden stemmen, want na een zeer succesvol vorig seizoen zagen de keuzeheren uit Gerwen toch 6 routiniers vertrekken en werd er volgens plan flink door verjongd. De toeschouwers zagen een fris en energiek Gerwen spelen tegen Nieuw Woensel en gaven de geel/zwarten uit Eindhoven de gehele wedstrijd geen enkele hoop op een resultaat.

In een 4-3-3 formatie zette Gerwen de zaak meteen vast en liet Nieuw Woensel geen andere keus dan constant de lange bal te spelen. Dat leverde geen enkel gevaar op, want net als vorig seizoen staat er een centraal duo wat koppend bijna geen enkel duel verliest. Marco Raaimakers, de jonge vervanger van van Malten pikt het niveau klakkeloos op en verloor geen enkel kopduel tegen de grote voorwaartse van Nieuw Woensel.

Het was wachten op een doelpunt en die kwam er na 25 minuten. Op rechts werd een prima aanval nog net tot corner verwerkt, echter de corner genomen door Butela, werd doorgekopt door Joey van de Berk en het was voor Daan v Erp een koud kunstje om het eerste doelpunt van het seizoen in het net te koppen. Gerwen speelde lekker door en bijna alle duels werden in die fase gewonnen, het was ook niet verwonderlijk dat de score zou oplopen. Net voor rust was het Daan de Loo die van rand 16 meter de bal laag in de beneden hoek schoot en Gerwen liet rusten met een 2-0 voorsprong.

Marcel vd Kamp was goed tekeer gegaan in de rust om zijn ploeg wakker te schudden, maar het hielp niet echt. Meteen vanaf de aftrap kreeg Daan v Erp vrij voor de keeper al de mogelijkheid om de 3-0 binnen te schieten maar mistte nog net. De poging van Mike vd Berk 5 minuten later was wel raak, vanaf 25 meter schoot hij de bal feilloos in de winkelhaak en bracht Gerwen op 3-0.

De ergernis bij vd Kamp werd steeds groter en de trainer probeerde met 5 wissels zijn ploeg nog op de rails te krijgen, echter ging het van kwaad tot erger. Gerwen kreeg steeds meer ruimte om te voetballen en de ene na de andere kans werd gecreëerd. Dat het uiteindelijk nog slechts 5-0 werd was te danken aan de doelman, hij was een van de weinige die een voldoende kon scoren deze zondag. Daan v Erp en Mike vd Berk scoorde beide nog 1 maal en brachten zo de eerste overwinning van het seizoen op het scorebord. Het was een totale offday van Nieuw Woensel, maar dat deed niets af aan de prima prestatie van het verjongde Gerwen en volgens coach van den Eeden gaat dit elftal nog meer groeien.

Volgende week tegen Dommelen gaan we kijken of we tegen dit soort tegenstanders ook potten kunnen breken.

 


Overig nieuws

Competitie indeling 1e elftal nieuwe seizoen

05-07-2024

De competitie indeling voor het...

Alvaro Martinez Merino sluit aan bij het vaandelel

25-06-2024

¡Bienvenidos Alvaro! Voor de...

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...