RKGSV-Terlo in de vierde klasse E is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Brian de Ronde, een van de routiniers bij RKGSV. Hij vertelt over zijn comeback bij de formatie van trainer Pierre van den Eeden en de ‘nieuwe’ Kempische klasse. “We gaan met deze selectie voor een prijsje.”

Door Willem-Jan Schampers
Met doelman Sven van der Maat en De Ronde begroette RKGSV deze zomer twee oude bekenden op het oude nest. “Ik ben in 2007 naar Nuenen gegaan, omdat ik wilde kijken of ik dat niveau aankon. In 2012 ben ik vervolgens in het eerste elftal beland en heb daar diverse seizoenen gespeeld. In 2017 ben ik teruggegaan naar RKGSV, om in 2019 nog een uitstapje te maken naar De Valk. Ik werd daarna hier weer lid, maar door gezinsuitbreiding én drukke werkzaamheden heb ik het voetballen toen enigszins op een laag pitje gezet.”

Inmiddels is de dertigjarige De Ronde vader van twee kinderen en begon het toch wel weer te kriebelen. “Af en toe deed ik wel eens met het tweede mee, maar mijn focus was vooral gericht op mijn werk bij sportschool Harks en mijn gezin. Ik moet ook geregeld ’s avonds werken en als ik dan ook nog twee keer in de week moet trainen, blijft er maar weinig tijd over om mijn vrouw te ondersteunen met de kids. Nu het allemaal wat meer relaxed is thuis, heb ik weer tijd voor het voetbal. En de jongens en de trainers waren er blij mee dat ik weer aansloot.”

Ervaring
Met de terugkeer van De Ronde heeft trainer Van den Eeden immers een extra routinier, die zijn jonge ploeg aan de hand kan meenemen. “Mike van den Berk en ik zijn verreweg de oudsten. De rest is allemaal een stuk jonger. Met Coen Jansen en Richard van Malten zijn we bovendien de nodige ervaring kwijtgeraakt. Tot nu toe gaat het in ieder geval uitstekend. In de eerste wedstrijd wonnen we van Nieuw Woensel (5-0) en afgelopen zondag waren we met 3-2 te sterk voor Dommelen. We zijn dus goed begonnen aan de competitie, die voor ons nogal wat nieuwe tegenstanders kent.”

RKGSV is ingedeeld in een Kempische klasse, met onder meer onbekende grootheden als Netersel, Terlo, DOSL, ZSC, Hapert, De Raven en Bergeijk. “Persoonlijk vind ik het wel leuk, om eens wat andere clubs te treffen. Al denk ik wel dat het een sterke competitie is, met teams die aan elkaar zijn gewaagd. Je ziet nu een eerste afscheiding met Unitas’59, Bergeijk, Netersel, De Raven en RKGSV, maar ik denk dat in deze klasse iedereen van iedereen kan winnen of verliezen. Wij wonnen zondag bijvoorbeeld van Dommelen, maar zij maakten het ons bijzonder moeilijk.”

Assists
De Ronde vindt dat RKGSV met deze selectie moet meedoen om de prijzen in de vierde klasse E. “We hebben het nodige scorend vermogen en verdedigend staan we ook goed. Als middenvelder kom ik geregeld voor de het doel van de tegenstander en ik heb al diverse assists op mijn naam staan. En ik heb zelfs al gescoord!” Om nu te zeggen dat hij fungeert als verlengstuk van de trainer, vindt hij wat overdreven, maar De Ronde laat zich wel horen als het nodig is. “Ik probeer de jongens zoveel mogelijk te coachen. Dat gaat eigenlijk automatisch. Mike van de Berk en Joey Maas zijn de échte leiders in het veld.”

Van Terlo kent De Ronde weinig. "Alleen tegen Erwin Isbouts heb ik wel eens gespeeld, toen hij nog bij Valkenswaard speelde en ik bij De Valk. Dat is een hele goede speler. Ik weet dat ze vorig seizoen kampioen zijn geworden in de vijfde klasse en dat ze zondag thuis hebben verloren van De Raven. We gaan het zien. We moeten gewoon ons eigen spel spelen en dan zal snel genoeg blijken wat de kracht van Terlo is. Benieuwd wat het strijdplan van Pierre is…”

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

BRON: Brian de Ronde voelt zich bij RKGSV als een vis in het water - Amateurvoetbal Eindhoven 


Overig nieuws

Gerwen het gelukkigst in waar voetbalfeest

04-03-2024

Amateurvoetbal en beleving op...

Vertrektijden busrit uitwedstrijd Terlo

27-02-2024

Komende zaterdag staat de...

Gerwen laat titelkandidaat Dommelen in extremis on

26-02-2024

In een waar spektakelstuk hebben...

In memoriam Hans Schoenmakers

19-02-2024

Deze ochtend bereikte ons het...