Als de weergoden het toestaan, staat er aanstaande zondag een ware topper op het programma voor ons vaandelteam.

Tegenstander RKVV Bergeijk heeft net als onze groenwitters nog alles gewonnen, alleen omdat onze voorwaartse wat meer gescoord hebben, staan ze op de bovenste plek.

Bergeijk is een gerenommeerde club uit de Kempen en spelend op misschien wel het mooiste sportpak van de regio, de Bergerheide. De club telt ruim 800 leden. Opgericht in 1928 onder de naam BVV en toen nog spelend in het zwart/wit, werd in 1935 de huidige naam vv Bergeijk met als kleuren blauw/geel aangenomen.

Hoogtepunten lagen vooral in de jaren 80. Toen werdeb er met sterkhouders als Tuur Burgmans en Hans Cox enkele kampioenschappen behaald, wat uiteindelijk leidde tot de 1e klasse. Dat hielden ze 3 jaar vol om vervolgens jarenlang in de 2e klasse uit te komen.

De meeste jaren bivakkeerde het vaandelteam tussen de 3e en 4e klasse. Zo werd 2 jaar geleden een ongeslagen kampioenschap binnen gehaald, om afgelopen jaar weer direct te degraderen. Er is weinig verloop bij deze leuke vereniging en met bijna hetzelfde team gaan ze dit jaar weer voor promotie.

Hopelijk blijft het droog en kunnen we deze mooie club met een behoorlijke supportersschare ontvangen voor een spannende pot voetbal met als inzet de koppositie.

 


Overig nieuws

Gerwen en DOSL delen de punten

04-12-2023

Op een slecht bespeelbaar veld...

Nieuwjaarstoernooi & receptie

30-11-2023

Beste leden, supporters en...

Gerwen vergeet zichzelf te belonen

27-11-2023

Het is Gerwen niet gelukt om de...

Matig Gerwen mag nog blij zijn met 1 punt

20-11-2023

Het was zeer pover wat de...