Uiteindelijk werd het een wedstrijd met 2 totaal verschillende helften, de 1e was voor Unitas en de 2e voor Gerwen. Aangezien Unitas 3 maal scoorde in de eerste 45 minuten en Gerwen slechts 1 maal in de 2e helft, ging de winst terecht naar de Eindhovenaren.

Het begin ging gelijk op. Unitas was wat vaster aan de bal en beide ploegen kregen een mogelijkheid om de score te openen. Voor Gerwen kwam Mike vd Berk een teenlengte tekort om een voorzet van Brian de Ronde binnen te tikken. Bij Unitas mistte de sterk spelende Marijn Franse, doelman vd Gevel tikte de bal net over de lat.

Langzaam trok Unitas het initiatief naar zich toe en Gerwen kreeg geen druk meer op de Eindhovenaren. Unitas had 25 minuten voor rust een sterke fase en Gerwen stond zwaar onder druk.

Het waren echter twee slordigheden aan de Groen-Witte zijde die de voorsprong van Unitas op het bord bracht. Eerst werd in de 16e minuut een afwachtende houding vd Ronde genadeloos binnen geschoten door Marijn Franse en 10 minuten later treuzelde Butela te lang met de bal en opnieuw Franse wist er wel raad mee en liet doelman vd Gevel kansloos.

Unitas hield de druk erop en zocht duidelijk een grotere voorsprong. Die kwam er dan ook in de 38e minuut toen een mooie aanval via Karakas en vd Heijden prachtig werd binnen gelobd door Brent Nas, ruststand 3-0 voor Unitas en de wedstrijd leek beslist.

Echter opnieuw lieten de Gerwenaren zien over veerkracht en mentaliteit te beschikken, vol op de aanval met een extra aanvaller draaide ze de wedstrijd volledig om. Unitas moest terug uit en speelde zich niet meer onder de druk uit van Gerwen. Mike vd Berk met een schot had de score kunnen verkleinen in de 55e minuut, maar mistte net. Dat lukte wel 5 minuten later toen hij een voorzet van Tom vd Berk listig binnen kopte.

Unitas leek onder de indruk, want het mooie en overheersende spel van de 1e helft was totaal verdwenen. Het was Gerwen wat de klok sloeg, Daan de Loo van dichtbij en Jasper Schaap hadden Unitas meer pijn kunnen doen met 2 prima kansen, echter doelman Aarts stond op zijn post. Met de lange Raaijmakers als extra spits erbij moest Unitas alle zeilen bij zetten om de voorsprong vast te houden. Een vrije trap van Mike vd Berk ging centimeters langs en opnieuw een schot van vd Loo werd door invaller keeper Zarossa onschadelijk gemaakt.

Unitas had met twee counters via Franse en vd Heijden de zaak op slot kunnen gooien, maar dat lukte pas in de allerlaatste seconde toen een corner van Franse werd binnengekopt door Jabri. De uitstekend leidende scheidsrechter van Ool floot direct na het doelpunt af. Daarmee kwam een enerverende en leuke wedstrijd ten einde. Maar wat als Gerwen ook de eerste heft hetzelfde niveau had gehaald als de tweede helft, we zullen het nooit weten en daarom was de overwinning van Unitas verdiend.

Overig nieuws

Competitie indeling 1e elftal nieuwe seizoen

05-07-2024

De competitie indeling voor het...

Alvaro Martinez Merino sluit aan bij het vaandelel

25-06-2024

¡Bienvenidos Alvaro! Voor de...

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...