Het was zeer pover wat de Groen-Witters deze zondag in Eindhoven lieten zien. Behoudens een prima fase van 20 minuten in de eerste helft, was daarna het spelbeeld hetzelfde als het weer: bar en boos.

Puspharia begon sterk en Gerwen te slap, gevolg was een achterstand in de 10e minuut. Vorstenbosch greep op de achterlijn niet in en de voorzet van Krus werd door v Rijssel voorbij vd Gevel geschoten. Eventjes rechtte Gerwen de rug en nam het initiatief over. Een 20-tal minuten voor rust was genoeg om op voorsprong te komen. Eerst was daar Butela die een vrij trap rechtstreeks in het doel deponeerde en 3 minuten later lag een corner van Butela precies op het hoofd van Raaijmakers die droogjes binnen kopte. Net voor rust leek de wedstrijd te worden beslist, v Erp begon aan een solo en schoot de 1-3 prima binnen.

Enigszins geflatteerd werd de rust bereikt, het was matig wat de meegereisde supporters zagen. Maar ja, hun clubje stond voor en dat telde.

Na rust werd Gerwen slordig en Puspharia rook bloed. Met volle overgave trokken ze ten aanval en namen alle risico’s om de aansluiting te bewerkstelligen. Schoten van Krus en v Rijssel mistte maar net het doel of vd Gevel stond in de weg. Langs de lijn zag je aankomen dat Gerwen dit niet ging volhouden. Het werd in de eindfase overlopen en was niet meer bij machten om de bal in de ploeg te houden. In de 80e minuut was daar de aansluiting toen een kopbal van Orij door Krus werd binnen getikt. Met nog meer aanvallers gingen de Eindhovense studenten op jacht naar 1 punt, en dat kwam er ook. Uitblinker Orij kopte in de 86e minuut de verdiende gelijkmaker binnen.

De teleurstelling was na afloop groot. Een 1-3 voorsprong werd alsnog weggegeven, echter mocht Gerwen hier nog tevreden mee zijn. De 2e helft was Puspharia gewoon de betere ploeg en Gerwen bracht deze zondag te weinig.

 


Overig nieuws

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...

Welkom Luuk Nijenboer en Cas van de Vijfeijken

07-06-2024

Luuk en Cas zullen komend seizoen...

Bergeijk - RKGSV zondag 14:30u

07-06-2024

De Groen-Witte trein dendert...

Gerwen voor 2e jaar achter elkaar naar halve final

03-06-2024

Het is Gerwen opnieuw gelukt om...