Gestolen punten brieste trainer van de Camp na het laatste fluit signaal, en liep na de 4e nederlaag op rij, verslagen van het veld. Zijn collega van de Eeden zag het iets anders: met een danig aangepast elftal hebben we gestreden voor elke meter. Beide teams kregen 3 goede kansen, zij maken een eigen goal en wij hebben de beste keeper van deze klasse op goal staan en die pakte vandaag alles, dan win je gewoon.

Het was een intense wedstrijd met veel duels een weinig goed voetbal, beide teams probeerde wel op te bouwen via de achterste linies, echter eenmaal over de middenlijn was het allemaal veel te gehaast. Gerwen kreeg na 10 minuten spelen een eerste mogelijkheid om de score te openen toen van Erp zich prima vrij speelde, maar vrij voor de keeper niet rustig genoeg bleef. Nieuw Woensel hanteerde vooral de lange bal op de snelle spitsen de Wijs en Kinsungila, echter de achterhoede van Gerwen stond steeds goed en hadden beide spelers vandaag goed in de tang. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar de uitstekend spelende de Loo van Gerwen en van Kersbergen van Nieuw Woensel stevige duels uitvochten. 10 minuten voor de rust was daar de eerste grote kans voor Nieuw Woensel, toen de Wijs zich een keer kon ontdoen van Joey van de Berk, zich vrij kapte en op doel kon schieten. Met een prachtige safe hield van de Gevel zijn ploeg op de nul.

De tweede helft kwam er wat meer ruimte op het veld en Gerwen ging daar nog het beste mee om, zodanig zelfs dat een slimme pass van Maas bij Tom vd Berk terecht kwam en deze kon oprukken richting het doel van Nieuw Woensel. Zijn voorzet was zo scherp dat de toe gesnelde Nelemans met een sliding de bal in eigen doel gleed en Gerwen op 0-1 bracht. Nieuw Woensel deed er een schepje bovenop en wisselde aanvallend om zo snel als mogelijk de gelijkmaker op het bord te schieten. En dat stond dan van de Gevel echter niet toe, met 2 fabelachtige reddingen ranselde hij eerst een kopbal van Verhagen uit het kruis en een later verwerkte hij een schot van de Wijs tot corner. Het geloof ebde langzaam weg bij Nieuw Woensel en Gerwen kreeg de ruimte en de kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Eerste mistte Mike vd Berk bij een vrije doorgang het doel en vervolgens schoot Verwey de bal via de keeper langs en zo eindigde de wedstrijd in een nipte overwinning voor Gerwen daar waar beide ploegen met een punten deling eigenlijk tevreden hadden kunnen zijn.

 


Overig nieuws

Gerwen heeft het opnieuw moeilijk tegen Hapert, ma

08-04-2024

Net als in de heenwedstrijd heeft...

Sterk Gerwen nog genadig voor koploper Unitas

25-03-2024

Onder het toezien van vele...

Topschutter jaagt na gewonnen topper tegen Unitas

25-03-2024

In de eerste helft twee opgelegde kansen...

Ontknoping 4e klasse E ongekend spannend

22-03-2024

Komende zondag staat misschien...