In een waar spektakelstuk hebben Gerwen en titelkandidaat Dommelen de punten gedeeld. Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld vochten beide teams voor iedere meter en waren de vele aanwezige supporters de grote winnaars op deze zondag.

Dommelen schoot goed uit de startblokken en creëerde na enkele minuten al gevaar voor het doel van Tommy vd Gevel, echter het vizier van Joshua Oliveira en Tom v Hoek stond nog niet op scherp.
Langzaamaan nam Gerwen het initiatief en kwam Dommelen in de problemen. Vooral aanvoerder Burgmans had een zware middag, zelden kwamen zijn passes aan en dat leidde indirect de openingstreffer van Gerwen in. Ternauwernood kon Burgmans de bal in de 15e minuut onnodig tot corner verwerken en deze werd op aangeven van Mike vd Berk prima door Marco Raaimakers binnen gekopt. Dommelen had het zwaar tegen een goed staand Gerwen en het vele balverlies in die fase brak ze op. Eerst zag Mike vd Berk zijn lob van 55 meter over vd Meulengraaf net naast zag gaan en even later speelde Igor Smits de bal terug op vd Meulengraaf en deze maaide over de bal, die nog net aan de goede kant van de paal naast rolde. Slordig balverlies van opnieuw Burgmans aan Daan de Loo bracht Daan v Erp in vrije positie voor vd Meulengraaf en daar wist de Gerwen spits wel raad mee en scoorde beheerst de 2-0. Dommelen was het geheel kwijt, het was dan ook verwonderlijk dat ze voor rust de aansluiting nog vonden. Een voorzet van Jozua Boot zeilde over iedereen heen en ook doelman Tommy vd Gevel kon er niet bij, de bal viel in de verre kruising binnen en dat betkende de 2-1 ruststand.

Dommelen kwam de 2e helft wat agressiever uit de rust en drong Gerwen terug, niet dat het tot kansen kwam in die fase. Sterker nog, een prima aanval via de familie van de Berk werd door de ingevallen jeugdspeler Willem Verweij strak ingeschoten en Gerwen stond weer 2 doelpunten voor.
Met de moed der wanhoop gooide Dommelen het op de aanval en de duels werden steeds heftiger uitgevochten zonder echt over de grens te gaan. Er ontstond een waar gevecht en Gerwen moest verder terug. Het leidde niet tot echt grote kansen en de luchtmacht van Gerwen, Marco Raaijmakers en Joey vd Berk heerste in de lucht en mocht Dommelen er een keer doorkomen, stond daar Tommy vd Gevel weer. Het leek op een eerste nederlaag in 9 wedstrijden aan te komen voor Dommelen, tot de slotfase alles weer op zijn kop zette. In minuut 80 werd een schot van Oliveira van richting veranderd en dat betekende opnieuw de aansluiting voor Dommelen. Met alle risico’s van dien togen ze naar voren en dat leidde uiteindelijk in de laatste seconde tot de gelijkmaker. Een vrije trap van Giel Daris kon nog net door Tommy vd Gevel verwerkt worden, echter de rebound werd alsnog door Boot binnengetikt waarmee de 3-3 eindstand op het bord werd gezet.

Al met al een zeer leuke wedstrijd met 2 teams die met volle inzet streden voor de punten en uiteindelijk met een terecht gelijk spel het veld verlieten.

Overig nieuws

Gerwen heeft het opnieuw moeilijk tegen Hapert, ma

08-04-2024

Net als in de heenwedstrijd heeft...

Sterk Gerwen nog genadig voor koploper Unitas

25-03-2024

Onder het toezien van vele...

Topschutter jaagt na gewonnen topper tegen Unitas

25-03-2024

In de eerste helft twee opgelegde kansen...

Ontknoping 4e klasse E ongekend spannend

22-03-2024

Komende zondag staat misschien...