Amateurvoetbal en beleving op zijn best, dat waren de geluiden diep in de nacht na de wedstrijd Terlo – Gerwen. De Groenwitters togen met een volle bus supporters richting Bergeijk. Daar zou op t Loo worden aangetreden tegen Terlo. Volop activiteiten waren gepland rondom deze wedstrijd, de nieuwe prachtige Led verlichting/installatie zou in gebruik worden genomen, een mooi opkomst met lichtshow, vuurwerk, twee pupillen elftallen van beide clubs mee het veld op en een Dj moesten garant staan voor een mooie avond. En tussendoor werd er ook nog gevoetbald.

Onder leiding van de 17 jarige maar prima fluitende scheidsrechter Eerdmans begonnen beide teams aan een enerverende wedstrijd. Gerwen startte prima en had in de eerste minuut al een strafschop verdiend toen een voorzet van Mike vd Berk door aanvoerder Kwint Witteveen met de hand werd beroerd in de 16. Eerdmans liet dit echter ongemoeid. Twee minuten later stond spits Daan v Erp oog in oog met keeper Chris v Gerwen maar was te onrustig, zodat de bal naast ging. Voorlopig waren dat de enige wapenfeiten in de eerste helft want Terlo nam onder leiding van routinier Erwin Isbouts het initiatief tot de rust en gaf die niet meer af. De mannen van trainer Peter Geurts speelde wat makkelijker de bal rond en waren net iets feller dan de Groenwitters. Het leidde niet tot echte kansen voor Terlo, wel tot een serie van 8 corners, waar werkelijk niets mee werd gedaan. Steeds stonden daar Joey vd Berk en Marco Raaijmakers klaar om alles weg te koppen en zodoende werd de ruststand met 0-0 bereikt. Het vele opgekomen publiek zag 2 hardwerkende ploegen, een beter spelend Terlo, maar nog weinig spektakel.

Dat veranderde na rust. Terlo drong aan en zette Gerwen flink onder druk. Opnieuw hield keeper Tommy vd Gevel zijn ploeg op de been met 2 prima reddingen op schoten van Erwin Isbouts en Freek Lommers. Ook toen Peter Verhoeven een corner van Erwin Isbouts vrij kon inkoppen sloeg vd Gevel de bal uit de hoek. Trainer Pierre van de Eeden greep in om de wedstrijd weer onder controle te krijgen en bracht met de even terug gehaalde Richard van Malten en Willem Verwey de rust weer terug in zijn ploeg. Eerst verscheen Willem Verwey vrij voor doelman van Gerven, maar verslikte zich in de bal en een paar minuten later kwamen de groenwitters op voorsprong toen een perfecte neergelegde corner van Gijs Vorstenbosch snoeihard door aanvoerder Joey v de Berk werd binnen gekopt. Terlo was aangeslagen en leek van slag, het nam veel risico’s om de stand weer gelijk te trekken. Het soepele spel was weg en met heel veel lange ballen probeerde het kansen te creëren, echter is dat nu waar Gerwen goed in is. De luchtmacht vdBerk/Raaimakers/vMalten wonnen alle duels en zorgde in de omschakeling voor heel wat gevaar. Marco Raaijmakers met een solo en Willem Verwey hadden de wedstrijd op slot kunnen gooien toen ze beide voor keeper v Gerven verschenen maar jammerlijk faalde. Dat lukte Pim Simons enkele minuten voor tijd wel. Een afgeslagen bal werd door hem doodgelegd. Hij kapte Thijn Gevers met rechts uit en schoot vanaf 20 meter met links binnen. Dat Willem Verwey in de laatste seconde nog een penalty miste deed niet meer te zake, ook niet dat de bus terug naar Gerwen ipv 24.00 uur pas om 01.45 arriveerde en iedereen wat langer in de gezellige kantine van Terlo moest blijven. Terlo had meer verdiend, maar liet zich van een zeer sportieve kant zien, waardoor het een prachtige avond is geworden voor iedere amateurliefhebber.

 


Overig nieuws

Gerwen heeft het opnieuw moeilijk tegen Hapert, ma

08-04-2024

Net als in de heenwedstrijd heeft...

Sterk Gerwen nog genadig voor koploper Unitas

25-03-2024

Onder het toezien van vele...

Topschutter jaagt na gewonnen topper tegen Unitas

25-03-2024

In de eerste helft twee opgelegde kansen...

Ontknoping 4e klasse E ongekend spannend

22-03-2024

Komende zondag staat misschien...