In de eerste helft twee opgelegde kansen verprutsen om vervolgens toch nog met drie doelpunten tot de held van de middag uit te groeien. RKGSV-topschutter Daan van Erp presteerde het in de met 3-1 gewonnen topper tegen koploper Unitas’59.

De ijverige Daan van Erp (20) zette zich rap over zijn twee missers in het eerste bedrijf heen en bleef op elke lange bal naar voren lopen. Hij kreeg loon naar werken. ,,Onze trainer Pierre van den Eeden vertelde me in de rust dat ik nog wel twee of drie goals zou gaan maken, mooi dat het dan ook zo loopt”, vertelde de opgetogen Van Erp, die een kind van de club is. ,,Ik woon twee straten van het sportpark af en voetbal hier al vanaf de pupillen. Vorig seizoen ben ik doorgebroken in het eerste elftal.”

Van Erp maakte toen elf competitiegoals. Na zijn hattrick tegen Unitas'59 heeft de aanvaller er deze competitie al veertien gemaakt. ,,Voor het seizoen beloofde de trainer mij op een etentje te trakteren als ik er twintig zou maken. Als ik in de laatste vijf duels nog minstens zes keer scoor, heb ik dat doel bereikt.”

Vlak na de pauze opende Van Erp de score op aangeven van Mike van den Berk. Ruud Vissers kopte na een voorzet van Marijn Franse de 1-1 binnen, maar even later strafte Van Erp een misser van doelman Swen Aarts af, 2-1. In de 81ste minuut deelde Van Erp de genadeklap uit: 3-1. RKGSV nam met de overwinning revanche op Unitas’59, want op 5 november 2023 leden de Gerwenaren bij de Woenselse formatie de laatste competitienederlaag (4-1). RKGSV-coach Pierre van den Eeden: ,,Uit verloren we nog kansloos van Unitas’59, maar nu hebben we verdiend gewonnen. Ik vond ons feller.”

Unitas’59 is na de nederlaag in Gerwen de koppositie kwijt aan Dommelen. Unitas’59, Bergeijk en het inmiddels al elf wedstrijden ongeslagen RKGSV volgen op een punt in de spannende titelstrijd. Van Erp: ,,Nadat we vorig jaar vierde eindigden en in de nacompetitie naast promotie grepen, viel er door het stoppen van Coen en Ruud Jansen, Romano ter Linden, Richard van Malten en Mark Bartels veel ervaring weg, maar met een vrij jong team presteren we nu verrassend goed. Geen idee of we iets in de derde klasse hebben te zoeken, maar het zou geweldig zijn om voor het eerst in de clubhistorie naar dat niveau te promoveren.”

Unitas’59 lag voor de winterstop stevig op koers om de degradatie van vorig seizoen snel goed goed te maken, maar de tweede seizoenshelft verloopt moeizamer. Trainer Koen van der Heijden: ,,Sinds de winterstop gaat het wat stroever, maar het is lastig om oorzaken aan te wijzen. We proberen altijd te voetballen en tegenstanders weten inmiddels hoe ze ons het beste kunnen bestrijden. En we missen onze spits Rick van der Heijden, die wegviel door een kruisbandblessure. Ook moet onze jonge ploeg nog leren om met de druk om te gaan, bleek eerder ook al toen we door een thuisnederlaag tegen Terlo de eerste periodetitel misliepen. Ik vond ons tegen RKGSV niet slecht spelen, bij fases waren we de betere ploeg. Ik ben blij dat we onze concurrenten Dommelen en Bergeijk nog treffen en hou alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen.”

Bron: Pascal Snijders - Eindhovens Dagblad


Overig nieuws

Eerste wedstrijd nacompetitie tegen VV Berkdijk

24-05-2024

Volgende week zondag, 2 juni,...

Algemene Leden Vergadering

21-05-2024

De jaarlijkse ALV zal dit jaar...

RKGSV plaatst zich voor nacompetitie

21-05-2024

Verslag Eindhovens Dagblad - Stan...

Nacompetitie voor promotie blijft in zicht na moei

13-05-2024

Was het de donderspeech in de...