Waar het in de heenwedstrijd nog werd overlopen in de 2e helft door de studenten uit Eindhoven, heeft Gerwen deze keer geringe tegenstand ondervonden van Pusharia. Een goed en sterk spelend RKGSV kwam geen moment in de problemen, het was aan keeper Gillis De Vleeschauwer te danken dat de teller slechts op 5 bleef steken.


Het begin was nog voor Pusharia, vol goede moed kozen ze de eerste 10 minuten brutaal de aanval en beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Echter nadat Mike van den Berk zijn schot door De Vleeschauwer gestopt zag in de 11e minuut, moesten de blauwgroenen terug uit en stonden ze constant onder druk van Gerwen. Het kon ook niet uitblijven dat Gerwen aan de leiding moest komen. Eerst was daar een schot van opnieuw Mike van den Berk die de lat beroerde en vrije schietkansen van Daan van Erp en Bjorn Kreemers konden door De Vleeschauwer nog gestopt worden. In de 20e minuut moest hij toch capituleren en kwam Gerwen op voorsprong. Een prachtige aanval over diverse schijven kwam bij Gijs Vorstenbosch terecht en de linksback van Gerwen zette prima voor. De terug gelegde bal van Mike van den Berk, werd vervolgens door Bjorn Kreemers in de korte hoek geschoten en dat betekende de verdiende 1-0 voorsprong. Gerwen ging door en onder aanvoering van de sterk spelende middenvelders Joey Maas en Daan de Loo konden de groenwitters druk blijven houden op het doel van Pusharia. Het leverde diverse mogelijkheden op, maar het vizier stond bij Gerwen nog niet op scherp en de mooiste kansen werden gemist of De Vleeschauwer stond in de weg. Daarmee bleef de ruststand op 1-0 steken en had Pusharia niets in de pap te brokkelen.


Blijkbaar besefte de groenwitters in de rust dat er toch wat meer gescoord moest worden, daar het doelsaldo mogelijk ook nog eens een rol kan gaan spelen in de rangschikking. Want na rust deden ze er nog een schepje op en zetten Pusharia compleet vast. Het werd aan alle kanten overlopen en 10 minuten na rust was de wedstrijd beslist. Eerst snelde Daan van Erp in de 50e minuut langs zijn tegenstander en schoot de bal in het kruis. 3 minuten later was een voorzet van de mee opgekomen Joey van den Berk de achterwaartse van Pusharia te machtig en schoot Glenn Visser de bal in eigen doel. 3-0 en de wedstrijd was gelopen. Trainer van den Eeden wisselde volop om zijn reserves ook speeltijd te gunnen, maar het spelbeeld wijzigde nauwelijks. Gerwen bleef jagen op doelpunten en die kwamen er nog. Daan van Erp maakte in de 62e minuut via een geplaatste bal zijn tweede van de dag en de uit Thailand terug gekeerde Willem Verweij liftte in de 80e minuut de bal keurig over De Vleeschauwer heen, wat 5-0 betekende. Het eindschot was toch voor de studenten uit Eindhoven. In de laatste minuut werd geklungel in de 16 afgestraft door Aaron de Putter, die met een geweldig geplaatst schot de eindstand op 5-1 bracht.

 


Overig nieuws

Eerste wedstrijd nacompetitie tegen VV Berkdijk

24-05-2024

Volgende week zondag, 2 juni,...

Algemene Leden Vergadering

21-05-2024

De jaarlijkse ALV zal dit jaar...

RKGSV plaatst zich voor nacompetitie

21-05-2024

Verslag Eindhovens Dagblad - Stan...

Nacompetitie voor promotie blijft in zicht na moei

13-05-2024

Was het de donderspeech in de...