Het gehele seizoen gaven 4 teams elkaar geen duimbreedte toe en was het verschil minimaal in de top van de 4e klasse E. Drie wedstrijden voor het einde werd de spanning voor Dommelen en Gerwen mogelijk iets te groot. Dommelen verloor en is kansloos voor de titel. Gerwen leeft nog, maar hangt aan het draadje en is afhankelijk van andere uitslagen.

Zo ver had het eigenlijk niet hoeven te komen in de uitwedstrijd tegen ZSC in Westerhoven. Zonder aanvoerder Joey vd Berk moest Pierre van de Eeden wel wat schuiven in het team, maar aanvankelijk begon Gerwen prima.

Binnen 2 minuten kwam het al op voorsprong. Een goed aangesneden corner van Mike van den Berk werd feilloos binnen gekopt door Joey Maas. Gerwen nam het initiatief en drong ZSC ver terug. Het had zelfs de voorsprong moeten vergroten in de begin fase. Eerst was Tom van den Berk die door zijn neef Mike volkomen vrij voor het doel werd gezet in de 12e minuut, maar blijkbaar verschoot hij zo van deze mogelijkheid, dat hij de bal in de handen van keeper Thijs Houbraken schoot. Tien minuten later kwam ook topschutter Daan van Erp middels een diepe bal vrij voor Houbraken, echter zijn schot was veel te onbesuisd en ging naast. Na de eerste 20 minuten liet Gerwen de teugels wat vieren en dat kwam ze duur te staan.

ZSC won meer duels en ging volop de strijd aan. Het leidde niet tot grote kansen maar de dreiging nam wel toe. Eerst was het Daan van Haterd die keeper Tommy van de Gevel op de proef stelde met een afstand schot en in de 29e minuut stond het ineens gelijk. Het stond even niet goed en Thijs Houbraken ontsnapte op rechts, zijn voorzet werd door Luuk van Beek in 2e instantie binnen geschoten. Gerwen was even de draad kwijt en in die fase was het ineens heel slordig. Zo slordig zelfs dat 6 minuten later een voorzet van Nick van Rooij na wat geklungel in de 16 door Joey Maas tegen Gijs Vorstenbosch in eigen doel belandde en Gerwen op achterstand stond bij rust.

Op zich nog niet veel aan de hand, want Gerwen had overwicht en nog 45 minuten te gaan. Echter ZSC, wat de punten in de strijd tegen degradatie hard nodig heeft, groef zich helemaal in en knokte voor iedere meter. Het was mooi om te zien hoe de mannen van trainer Stephan de Graef alles gaven om te overleven. Gerwen zette ZSC steeds verder vast en kreeg mogelijkheden via Bjorn Kreemers en Willem Verweij, echter Thijs Houbraken stond paraat en stopte beide schoten. Gerwen nam alle risico’s en stuurde zelfs de lange Marco Raaimakers de spits in. De druk nam nog verder toe echter waren de beste kansen in de counter voor ZSC. Zowel Coen Neutkens als Daan van Haterd had de 3-1 moeten maken maar Tommy van de Gevel hield zijn ploeg op de been. Ook toen bij een uitbraak van Jorg Houtappels de keeper van Gerwen hem alleen onreglementair kon stoppen en een penalty veroorzaakte stond hij weer op zijn post en stopte de inzet van Luuk van Beek.

De prima fluitende scheidsrechter Boodts uit België trok er nog 6 minuten bij en dat leverde Gerwen nog 2 kansen op. In de 92 minuut had Bjorn Kreemers de bal voor het inschuiven bij de 2e paal maar was veel te haastig waardoor Houbraken er nog net aan kwam en in de allerlaatste minuut verscheen Willem Verweij na een steekpass van Mike van den Berk vrij voor Houbraken. Laatst genoemde redde bekwaam en haalde daarmee de volle buit binnen voor ZSC.

 


Overig nieuws

Eerste wedstrijd nacompetitie tegen VV Berkdijk

24-05-2024

Volgende week zondag, 2 juni,...

Algemene Leden Vergadering

21-05-2024

De jaarlijkse ALV zal dit jaar...

RKGSV plaatst zich voor nacompetitie

21-05-2024

Verslag Eindhovens Dagblad - Stan...

Nacompetitie voor promotie blijft in zicht na moei

13-05-2024

Was het de donderspeech in de...