Verslag Eindhovens Dagblad - Stan Schrijen

Feest bij vierdeklasser RKGSV, ook dankzij bijzondere mascotte: ‘Allemaal twee vingers in de neus, jongens’

‘Een klein clubje’ dat niet per se hoeft te promoveren, maar toch voor de tweede keer op rij de play-offs om promotie naar de derde klasse ingaat? Het gaat over RKGSV, dat maandag concurrent DOSL versloeg in de vierde klasse E én zo een play-offticket pakte. Ook dankzij een bijzondere talisman.

Als kleinzoon Den erbij is, verliest RKGSV geen wedstrijd. Vandaar dat opa en RKGSV-trainer Pierre van den Eeden het manneke - door de coach steevast aangeduid met ‘bikkeltje’- in het beslissende duel om de periodetitel tegen DOSL pontificaal naast hem plaats liet nemen.

Dat bijgeloof had resultaat, want RKGSV won met 2-0 en gaat daardoor voor het tweede seizoen op rij de nacompetitie in. Dat succes werd gevierd met de fans op sportpark De Polder. En vereeuwigd op een groepsfoto. Net voordat die gemaakt werd instrueerde Van den Eeden zijn selectie inclusief Bikkel voor de laatste maal maandagmiddag. ,,Even allemaal twee vingers in de neus, jongens.”

Stroom erop
Zo ontspannen ging het er in de eerste helft niet aan toe bij de thuisploeg. ,,De stroom stond er behoorlijk op”, zag ook coach Van den Eeden. ,,In de rust heb ik gevraagd wat er aan de hand was. Als we het simpel hadden uitgetikt had het niet zo spannend hoeven worden. Gelukkig hebben we onszelf beloond.”

Vier minuten voor rust was RKGSV op voorsprong gekomen. Daan van Erp trok vanaf de linkerkant naar binnen, werd niet afdoende aangepakt door de defensie van DOSL, en kon in de lange hoek raakschieten: 1-0.

DOSL stond op 4 februari jongstleden nog laatste en het verschil op de ranglijst met RKSGV was liefst achttien punten, maar door een sterke reeks mocht de ploeg van trainer Patrick Oomen nog hopen op een plaats in de nacompetitie voor promotie. De bezoekers -die Bart Smulders en Vincent van Tartwijk vanwege een schorsing moesten missen- konden lang niet gevaarlijk worden, maar in de slotfase liet DOSL de Gerwenaren toch nog zweten.

Gestopte routiniers
Met invaller René Bolster binnen de lijnen werd het bij enkele standaardsituaties nog gevaarlijk voor het doel van keeper Tommy van de Gevel. Die hield zijn hok schoon en in de laatste minuut maakte Willem Verweij 2-0, waardoor RKGSV een poging tot promoveren mag gaan ondernemen.

,,We hebben gewoon een geweldig seizoen gehad. Na vorig jaar stopten er zes routiniers. Toch is het gaan lopen en dat is fantastisch. We zijn maar een klein clubje en hoeven ook niet per sé te promoveren. Als dat toch gebeurt, overleven we dat ook wel weer”, zei Van den Eeden, die daarna Den nog maar eens optilde. ‘Game, set en match’, viel er op het t-shirt van de kleinzoon te lezen. RKGSV speelt dan wel geen tennis, maar mede dankzij bikkeltje was de buit binnen.

RKGSV - DOSL 2-0 (1-0). 41. Daan de Loo 1-0. 90. Willem Verweij 2-0.

RKGSV: Van de Gevel; Maas, J. van den Berk, Raaijmakers, Vorstenbosch; Vorstenbosch, Wapenaar (85. T. van den Berk), Simons (58. Van Nisselrooij), Verweij; M. van den Berk (86. Kreemers), De Loo.

DOSL: Smulders; Van den Broek (71. Van Weert), Leuverink, Eggels (85. Bolster), De Kort; Van Zutven, Oomen, Geelen, Van Hooff; Steeghs (71. Lodewijks), Van Geldorp.

 

3eperiode min

Overig nieuws

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...

Welkom Luuk Nijenboer en Cas van de Vijfeijken

07-06-2024

Luuk en Cas zullen komend seizoen...

Bergeijk - RKGSV zondag 14:30u

07-06-2024

De Groen-Witte trein dendert...

Gerwen voor 2e jaar achter elkaar naar halve final

03-06-2024

Het is Gerwen opnieuw gelukt om...