Het is Gerwen opnieuw gelukt om de halve finale van de play-offs te bereiken. Daar waar het vorig jaar strandde tegen latere promovendus DSV krijgt het dit jaar opnieuw de kans om tegen Bergeijk te finale te bereiken.

Tegen het stugge en fysiek sterke Berkdijk trad Gerwen aan zonder de geblesseerde Joey Maas en de op vakantie zijnde Mike van den Berk. Het startte prima en zette de gasten uit Kaatsheuvel meteen onder druk en kreeg na 6 minuten al de mogelijkheid op de voorsprong. Keeper Tony van Ark twijfelde bij het uitkomen waardoor Daan van Erp kon uithalen. Zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Gerwen had aanvallend niet veel te duchten van Berkdijk en kreeg veel ruimte om te voetballen waardoor het leek of ze veel sterker waren. Echter koos men in de beginfase te snel voor de lange bal, die vaak door van Ark kon worden verwerkt. Gerwen kwam vaak genoeg voor het doel maar het ontbrak aan echte scherpte bij de spitsen. Na 30 minuten leek Gerwen op voorsprong te komen, een voorzet van Daan de Loo werd snoeihard op de lat gekopt door Bjorn Kreemers en de rebound door Justin Wapenaar uit het kruis geranseld door opnieuw van Ark.

Het leek een kwestie van tijd dat Gerwen op voorsprong moest komen en die kwam er ook. Opnieuw een voorzet van Daan de Loo werd in de 42e minuut door Willem Verweij met een halve omhaal in de verre hoek geschoten. De vele aanwezige toeschouwers dat dit de ruststand zou zijn, want Berkdijk was in de eerste 45 minuten slechts eenmaal voor het doel van Tommy van de Gevel verschenen. Toch werd het op slag van rust verrast toen een vrije trap van oud prof Lars Hutten in een malle van spelers werd binnengekopt door Isak Dedic en de ruststand op 1-1 bracht.

Het thuispubliek was tevreden en zagen een goede eerste helft dachten ze. Daar dacht trainer Pierre van den Eeden duidelijk anders over in de rust.

Van den Eeden: "Ik was zeker niet tevreden. Een tegenstander die zo zwak speelde in de eerste helft laat je in leven, omdat we de ruimtes niet goed benutte en afspraken niet na kwamen. Te veel lange ballen en geen gif in de aanvallende duels, het had met de rust beslist kunnen zijn".

Blijkbaar had van den Eeden wel gelijk, Gerwen was feller en slimmer in de 2e helft. Maar ook trainer Elias had zijn ploeg in de rust aangepakt, want plots speelde Berkdijk wel met beleving en strijd.

Het werd daardoor een spannende en mooie 2e helft waarbij Gerwen direct na rust opnieuw in het zadel werd geholpen door een penalty toen Lars Kruisen de bal op zijn arm kreeg en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Voor topschutter Daan van Erp een klein kunstje om Gerwen op 2-1 te schieten. Berkdijk was geprikkeld en langs de kant werd het niet vriendelijker. De mannen van trainer Elias putte moed uit deze tegenslag en gingen vol de duels aan en namen alle risico’s om de gelijkmaker te forceren. De spanning steeg en de supporters genoten volop van de 2e helft. Beide teams kregen kansen en Tommy van de Gevel moest aan de bak. Eerst haalde hij een vrije trap van Lars Hutten uit het kruis en een paar minuten laten zat hij met zijn voet een inzet van Isak Dedic in de weg.

Aan de andere kant had Daan van Erp de wedstrijd op slot moeten gooien toen uitblinker Justin Wapenaar zich prima vrij kapte in de 16, de bal breed speelde op Gerwens topschutter, maar geheel vrij voor van Ark schoof hij de bal aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Berkdijk gooide alles voor het doel en de sterke spitsen Dedic en Rosario bezorgde Gerwen nog wat angstige ogenblikken, toch bleven Joey van den Berk en Marco Raaijmakers opnieuw overeind en maakte bijna alles onschadelijk. Gerwen kreeg in de laatste 10 minuten zoveel ruimte om de zaak te beslissen maar was te gehaast in het uitspelen zodat het reuze spannend bleef tot… de laatste minuut. Want daar was de beslissende voorzet van Daan de Loo die bij de 2e paal door het kleinste manneke van het veld Thomas van Nisselrooi prachtig over van de Ark in de verre hoek werd binnengekopt. Berkdijk was verslagen en de vreugde was groot toen het eindsignaal klonk bij iedereen die de groenwitters hadden aangemoedigd.

Opnieuw staat dit kleine clubje in de halve finale van de play-offs en dat is een prachtig resultaat. Volgende week gaat het op bezoek bij Bergeijk, een tegenstander waar we thuis met 0-1 van verloren en uit 1-1 gelijk speelde, beide ploegen eindigde gelijk als 2e in de competitie en er zat slechts 1 doelpunt verschil tussen. Het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden waarbij de finale plaats op het spel staat.

 


Overig nieuws

Competitie indeling 1e elftal nieuwe seizoen

05-07-2024

De competitie indeling voor het...

Alvaro Martinez Merino sluit aan bij het vaandelel

25-06-2024

¡Bienvenidos Alvaro! Voor de...

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...