RKGSV heeft zijn selectie dit seizoen van vers bloed voorzien. Bjorn Kreemers zorgt voor creativiteit en dreiging bij de vierdeklasser.

Bjorn Kreemers ziet zichzelf als een aanvallende middenvelder, een nummer 10. ,,De bedoeling is dat ik het spel maak. Ik heb veel loopvermogen. En af en toe pik ik mijn goaltje en mijn assistje mee”, vertelt Kreemers. Hij brak dit seizoen door bij de vierdeklasser, nadat hij vorig seizoen al even mocht ruiken aan het eerste elftal.

Oorspronkelijk komt hij uit Nuenen, maar sinds een jaar of zes is hij met zijn familie gesetteld in Gerwen. ,,Ik heb van kleins af aan bij RKSV Nuenen gevoetbald, maar omdat ik hier nu woon en omdat ik bij Nuenen niet bij het eerste aan de bak kwam heb ik me vorig jaar ingeschreven bij Juventud, de gezamenlijke jeugdopleiding van Gerwen en Nederwetten. Na een half jaar mocht ik al een wedstrijd in het eerste spelen.”

Kreemers

Brandweer

Dit seizoen speelde hij nog alles en hij heeft zijn draai in het team dan ook gevonden. Als de resultaten dan ook nog eens boven verwachting zijn, is het natuurlijk dubbel feest. ,,Als team gaan we als de brandweer. Ik had niet gedacht dat ik al direct een aandeel zou mogen leveren”, glundert de hbo-student vastgoed en makelaardij. ,,Ik ben ook echt super ontvangen door het team, ondanks dat ik één van de jongsten ben. Het zijn allemaal hele aardige jongens die je er meteen bij willen betrekken. En dat probeer ik zelf ook, ik ben niet iemand die z’n mond houdt. Ik zie ze inmiddels echt als maten. Ik voel hier echt van iedereen waardering.”

De stap van het grote RKSV Nuenen naar het kleine RKGSV was wel even wat anders. ,,Bij Nuenen is er toch een andere mindset. Het draait om resultaat, het niveau is hoog. Bij RKGSV staat vooral de gezelligheid hoog in het vaandel. Hier ken ik iedereen, dat was bij Nuenen niet zo. Op donderdag doen we allemaal een drankje in de kantine, praten we wat bij. Het is een hartstikke warme club. Omdat het zoveel kleiner is, is het allemaal veel gemoedelijker. Het heeft me positief verrast.”

Jammer

Het afscheid bij Nuenen betekende in zekere zin ook een afscheid van een familieritueel in het weekend. ,,Mijn vader speelt bij Nuenen bij de veteranen, dus we zaten daar vaak samen. Toen ik hem vertelde dat ik naar een andere club ging vond hij dat wel jammer. Hij vroeg me wel een paar keer of ik het zeker wist. Maar ik dacht: ik trek me er niks van aan, ik ga het gewoon doen”, zegt hij met een lach. ,,Maar nu vindt hij het super dat ik het goed doe. Hij probeert er altijd bij te zijn op zondag.”

Zondag staat de derby tegen EMK, die ándere club uit Nuenen, op het programma. ,,Zo’n pot vink je wel aan in de agenda. Ondanks dat we het goed doen moet je niemand onderschatten. En bij een derby komt meer kijken dan alleen vorm en kwaliteit. Ik hoop in ieder geval dat er genoeg mensen op af komen en dat er een leuke ambiance om het veld ontstaat.”

Bron: https://www.ed.nl/amateurvoetbal/kreemers-is-thuis-bij-rkgsv-als-team-gaan-we-als-de-brandweer~abbde0c5/ 

 


Overig nieuws

ALV donderdag 21 juli 20:30u

06-06-2022

De algemene leden vergadering zal dit...

Mooie woorden voor een mooie mens

04-06-2022

Bedankt voor zeven hele mooie...

Veteranen 50 jarig jubileum

16-05-2022

De veteranenafdeling van onze...

Afscheidswedstrijd Jeroen Vermaas

16-05-2022

Vrijdagavond 3 juni om wordt er...