In 1920 is in Gerwen de eerste voetbalvereniging opgericht onder de naam D.M.S. Dit staat voor De Moedige Strijders. Het terrein ligt langs de weg naar Het Rullen. Het enige resultaat in die tijd was een medaille. De vereniging hield slechts kort stand wegens gebrek aan spelers.

In 1933 werd een tweede poging ondernomen onder de nieuwe naam RKGVV. Met 16 leden werd gestart in de clubkleuren oranje-zwart. Op het moment dat de contributie van 5 centen naar een dubbeltje per week werd verhoogd, was voor meerdere spelers de reden om te stoppen. Een dergelijke verhoging was in die tijd niet op te brengen. Ook kostte het tenue een vermogen. Om deze reden is in 1934 een speciaal fonds in het leven geroepen dat ondersteuning bood aan spelers die het tenue niet aan konden schaffen. De club heeft ongeveer 10 jaar bestaan en had zijn veld langs de weg naar Nuenen en het clubhuis in de oude school aan De Heuvel. Door de oorlog werd het een noodzaak om de vereniging helaas op te heffen.

Drie keer is scheepsrecht, want in 1948, en wel op 6 mei is het dan weer zover. RKGSV is dan een feit. De oprichtingsvergadering telt 42 leden. De clubkleuren veranderden van oranje-zwart, naar blauw-wit wegens de schaarste op de kleurenmarkt.

De competitie wordt gestart met 1 senioren en 1 juniorenelftal. De vereniging maakt een doorontwikkeling met wisselende successen. De club verhuist in 1953 naar Het Laar. Op dat moment veranderen op advies van pastoor Frenken de kleuren naar groen-wit. De shirtjes worden geschonken door de toenmalige clubhuiseigenaar J. van Roosmalen.

In dat jaar wordt het eerste elftal ook voor de tweede keer kampioen. Meerdere kampioenschappen volgen. In 1965 verhuist het voetbalterrein van Het Laar naar de velden achter het toenmalige café van J. Smits. In dat jaar vertrekken ook de spelers uit Nederwetten en richten in Nederwetten zelf een club op. RKGSV is definitief gesetteld en ontwikkelt zich steeds verder tot een professionele vereniging. Het eerste elftal viert in de jaren 90 een aantal kampioenschappen, er is een vaste relatie met de Canadese vereniging The Delhi Royals en er worden jaren achtereen dorpsactiviteiten georganiseerd.